Lep gest!

PATRIJARH POSETIO KOŠARKAŠE, PA SE OGLASIO NA INSTAGRAMU: Evo šta je poručio pred meč sa Slovencima!

Autor Dušan Ninković

Košarkaški savez Srbije pozvao je patrijarha Porfirija da gleda meč protiv Slovenije, ali to se neće desiti.

Izvor: Twitter/screenshot/KSSrbije

Košarkaše Srbije na treningu u ponedeljak uveče posetio je patrijarh srpski Porfirije, koji se dan kasnije oglasio na društvenim mrežama. Poznato je da patrijarh koristi Instagram - na njemu je delio fotografije sa svojih sastanaka sa srpskim vaterpolistima, a ovog puta pisao je i o reprezentaciji Srbije i o Slovencima.

Goran Dragić, Luka Dončić i ostatak slovenačkog tima biće protivnici Srbije u narednom pripremnom meču, a zbog ranije zakazanih obaveza Porfirije neće moći da poseti tu utakmicu, iako je dobio poziv Košarkaškog saveza Srbije.

Patrijarh srpski zahvalio se na pozivu i reprezentacijama poželeo mnogo sreće u narednom periodu, tokom treninga, pripremnih mečeva, utakmica kvalifikacija za Mundobasket, ali i na Evropskom prvenstvu gde oba nacionalna tima ciljaju zlatnu medalju. Slovenija je aktuelni šampion kontinenta, a i Srbija je u uskom krugu kandidata za najsjajnije odličje.

Ovako je bilo na treningu Srbije:

"Juče sam prisustvovao treningu naših košarkaških reprezentativaca u dvorani Štark Arena, koji se pripremaju za predstojeće Evropsko prvenstvo i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u košarci. Naša reprezentacija će u sredu igrati prijateljski meč sa reprezentacijom Slovenije u Ljubljani gde takođe imam dosta poznanika i prijatelja. Nažalost, i pored dobre želje, zbog obaveza nisam u mogućnosti da se odazovem ljubaznom pozivu Košarkaškog saveza Srbije i Košarkog saveza Slovenije da prisustvujem utakmici.

Želim i jednoj i drugoj reprezentaciji mnogo uspeha na predstojećem takmičenju", napisao je patrijarh srpski gospodin Porfirije.

Pogledajte objavu patrijarha Porfirija: