POZNATO JE SVE

VODIO ZVEZDU U EVROLIGI, A SADA SE VRATIO U KLUB! Crveno-beli se oglasili, i Šakota došao na Mali Kalemegdan!

Autor Nemanja Stanojčić

Bivši trener Crvene zvezde Jovica Antonić vratio se u klub na važnu funkciju, a tu je i sin Dragana Šakote, takođe nekadašnjeg šefa struke crveno-belih.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda postavila je Vladu Jovanovića za novog trenera seniorskog tima, a sad je rešila i stručne pozicije u mlađim kategorijama. Svakako najveće ime je dolazak Jovice Antonića (56), bivšeg trenera Crvene zvezde, na mesto koordinatora svih mladih selekcija. On je u prethodnoj deceniji ostvarivao velike uspehe sa reprezentacijom kao pomoćnik Aleksandra Saše Đorđevića.Takođe, Antonić je vodio i košarkašice Zvezde 2004, a sa klupe reprezentacije je otišao u septembru 2021, nakon što je bio asistent i Đorđevićevom nasledniku, Igoru Kokoškovu.

Antonić je sedeo na klupi Crvene zvezde krajem devedesetih i sedeo na njenoj klupi i u Evroligi.

Izvor: MN Press

"Antonić će imati zadatak da sinhronizuje rad svih mlađih kategorija i da svoje bogato znanje i iskustvo prenese kako bi se još više unapredio rad celog sistema", navodi se u saopštenju.

Zvezda je saopštila da će njene pionire voditi Nemanja Novašikić, dok će prvi trener kadetskog tima biti Miloš Šakota. Sin proslavljenog trenera i nekadašnjeg šefa struke Zvezde Dragana Šakote. Juniorsku selekciju vodiće Slobodan Kiipa koji je i ranije radio u mlađim kategorijama tim sa Malog Kalemegdana.

"Pionir, kadeti i juniori uveliko treniraju i spremaju se za novu sezonu. Kadeti 23.9 počinju kvalifikacije za kvalitetnu ligu Srbije, dok ista obaveza dočekuje juniore sedam dana kasnije", poručuju crveno-beli.