PROBLEM

UDARAC ZA SRPSKU KOŠARKU: ORLIĆI SE BORE ZA OPSTANAK! Tek što se jedna generacija vratila u "A" diviziju, druga u riziku

Autor Milutin Vujičić

Košarkaška reprezentacija Srbije do 16 godina nije se proslavila na Eurobasketu.

Izvor: YouTube/ FIBA - The Basketball Channel

Kadetska košarkaška reprezentacija Srbije ne blista na Evrobasketu za igrače do 16 godina u Skolju. Videlo se još u grupnoj fazi da postoje brojni problemi, posebno kada je Hrvatska stigla 21 poen razlike i došla do pobede, a iako smo u međuvremenu savladali Dansku i Sloveniju - "žuti minuti" nisu otklonjeni.

Tako je Srbija zaređala poraze od Izraela (94:86) i Letonije (78:76) koji su najozbiljnije ugrozili naš opstanak u Diviziji "A", odnosno sledi nam paklena borba da se ne preselimo u rang niže.

Srbija će se u petak protiv Danske, ekipe koju smo već savladali na EP, boriti za 13. mesto koje garantuje opstanak u elitnom rangu evropske košarke. Odnosno, tri najslabije plasirana tima na Eurobasketu preseliće se u Diviziju "B", što bi svakako bila katastrofa za našu košarku.

Znamo već da se to desilo našoj U20 reprezentaciji na Evropskom prvenstvu 2019. godine pod vođstvom Olivera Popovića, da bismo se posle dugo vremena ovog leta vratili u elitu.

Prethodno su i košarkaši do 18 godina doneli bronzu sa Eurobasketa, ali novi problem su kadeti gde nas drugi polako obilaze.

Meč istine protiv Danske igra se u petak od 14.15.