POGLEDAJTE!

OVAKVOG JOKIĆA NIKAD NISTE VIDELI U DRESU SRBIJE! Zasmetao mu detalj, odmah povikao - tako se ponaša VOĐA! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Nikola Jokić je primetio sitnicu u igri Srbije koja mu se nije dopala i odmah je to pokušao da koriguje, što je sasvim očekivano od novog vođe reprezentacije.

Izvor: Matic Klansek Velej/© MN press, all rights reserved

Košarkaška reprezentacija Srbije odigrala je prvi prijateljski meč "pred očima javnosti" u Stožicama protiv Slovenije. Finalisti prethodnog Evrobasketa oduševili su publiku, u kojoj je bio i Novak Đoković, a na kraju je Slovenija slavila posle uzbudljivog produžetka - 97:92.

Da nije imala prefiks "prijateljska", teško da bi iko mogao tako da je opiše. Srbija i Slovenija odigrale su pravu takmičarsku utakmicu u kojoj je bilo dosta i nervoze, možda nešto više na našoj strani...

Tako je Nikola Jokić "proključao" u samom finišu produžetka kada je ušao u polemiku sa Dejanom Davidovcem. Primetio je da nešto nije bilo dobro u prethodnoj akciji Srbije i to je odmah želeo da koriguje, što je sasvim normalno od novog vođe naše reprezentacije.

S obzirom na to kakvo košarkaško znanje i iskustvo poseduje Jokić, i da će reprezentacija Srbije sada igrati "po njegovim notama", od njega se i očekuje da bude desna ruka selektora Svetislava Pešića.

Upravo je Pešić poručio da se naši reprezentativci još nedovoljno poznaju i da je prednost Slovenaca što su "svi iz iste ulice". Tako da ćemo sigurno videti još konstruktivnih rasprava naših košarkaša koji su evidentno voljni i željni da se pronađe prava hemije između njih.

Pogledajte tu situaciju sa parketa Stožica!


Pogledajte i fotografije sa meča Slovenija - Srbija...