Košarka

LOŠA VEST ZA SRBIJU PRED EUROBASKET - JOŠ JEDAN IGRAČ SE POVREDIO! Stigao izveštaj lekara, na listi su ČETIRI imena!

Autor Nemanja Stanojčić

Svetislav Pešić dobio je novi raport lekara. Nedović se povredio, ali se Gudurić i Milutinov vraćaju, Bjelica se oporavlja.

Izvor: MN Press

Svetislav Pešić dobio je još jednu lošu vest pred Eurobasket. Nemanja Nedović se povredio na meču protiv Slovenije. Srećom, povreda nije ozbiljnije prirode.

Košarkaški savez Srbije objavio je najnoviji medicinski izveštaj posle utakmice u Ljubljani i na njemu se nalaze četiri imena, pored Nedovića tu su još Marko Gudurić, Nikola Milutinov i Nemanja Bjelica.

"Nedović je tokom jednog duela pao i ima hematom na mićiću. Započeo je terapije i neće biti u timu na meču protiv Italije u petak. U tim se vraćaju Milutinov i Gudurić posle poštede, dok Bjelica nastavlja terapije po planu", stoji u saopštenju.

"Orlovi" od početka priprema imaju probleme sa povređenim igračima. Aleksa Avramović je povređen i male su šanse da će moći da zaigra na šampionatu. Alen Smailagić je morao na operaciju i gotovo sigurno neće biti deo tima, uz sve to je se i Bjelica povredio na trening meču sa Crnom Gorom.

Svakako najveća muka za selektora biće pozicija plejmejkera, posebno posle odluke da precrta Miloša Teodosića sa spiska. Prvi plej biće Vasilije Micić, mada je problem ko će biti njegova zamena. Prvobitni plan bio je Avramović. U organizaciji igre mogu da doprinesu Nedović i Gudurić, donekle i Dejan Davidovac koji je pokrivao tu poziciju u Crvenoj zvezdi kada je bilo potrebno.

"Sa Teodosićem je obavljen dosta dobar razgovor. Moja odluka nije laka ne samo zatoi što je on dugo u reprezentaciji nego za svakog igrača nije laka. Možda je on malo iznenađen, ali to je sastavni deo sporta. Ja sam njemu rekao da ne mogu nakon svega što sam video od njega i od drugih na njegovoj poziciji, da ne mogu da mu ponudim status i mesto u reprezentaciji kakav je do sada imao. Bilo je dileme, mnogo razgovora na tu temu, pa je u jednom momentu razmišljano da je on kapiten i da je mnogo uradio i da treba da bude deo ekipe, da bude bekap igrač. Njemu sam rekao da je to razmišljanje, ali on nikada nije bio bekap igrač, a iskreno sam njemu rekao da imam boljih igrača na toj poziciji. Ekipa se ne sastavlja od najboljih igrača, već od igrača koji najbolje između sebe funkcionišu", rekao je Pešić.