BOLJI SU!

HRVATI DOVELI AMERIKANCA, PA SLAVILI 20 RAZLIKE! Smit odmah postao lider, da li su im sada VEĆE ŠANSE na Eurobasketu?

Autor Milutin Vujičić

Hrvatska je nakon šoka u kvalifikacijama za Mundobasket odlučila da "potpiše" Amerikanca i to se sada odrazilo na rezultate.

Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

Košarkaška reprezentacija Hrvatske priprema se za predstojeći Eurobasket, a nakon poraza od Češke (95:83), čini se da su se igrači Damira Mulaomerovića bolje uhodali i to su već pokazali u prijateljskom susretu sa Mađarskom.

Hrvatska je slavila više nego ubedljivo 84:64 (17:24, 20:11, 22:10, 25:19) i to pošto je vrlo loše ušla u utakmicu i zaostajala sedam poena nakon prve deonice. Tada se "probudio" novi član reprezentacije oko kog je bilo mnogo bure u javnosti prethodnih nedelja, što je rezultiralo čak i odlaskom Dina Rađe iz Košarkaškog saveza Hrvatske.

U pitanju je naravno američki košarkaš Džalin Smit koji je ubacio 19 poena i bio najefikasniji kod "vatrenih", dok su ga pratili još Karlo Matković sa 13 poena i novi igrač "kraljevskog kluba" Mario Hezonja sa 12.

Što se tiče Mađarske, kod njih je zablistao Zoltan Perl sa 17, dok je David Vojvoda imao 14 poena.

Hrvatskoj sledi prijateljska utakmica protiv Slovenije u Celju (subota, 20.15), dok onda i pretkvalifikacije za odlazak na Eurobasket 2025. godine, pošto su već propustili šansu za nastavak kvalifikacija za Mundobasket. Ujedno, mečevi sa Poljskom i Švajcarskom biće im priprema za predstojeći Eurobasket koji počinje 1. septembra.

Podsetimo, Hrvatska je u grupi sa Grčkom, Velikom Britanijom, Estonijom, Italijom i Ukrajinom.