TAKO JE!

KLASA! OVIM POTEZOM JE JOKIĆ PREOKRENUO MEČ: Uz zvuk sirene, preko dvojice, to može samo MVP! (VIDEO)

Autor Nemanja Stanojčić

Nikola Jokić postigao je trojku koja je preokrenula meč protiv Italije.

Izvor: MN Press

Kada je najteže, tada najbolji pokazuju zašto su na vrhu. Nikola Jokić je još jednom dokazao svima zašto je dvostruki uzastopni MVP NBA lige. Dao je ključne poene za Srbiju u meču protiv Italije (90:86).

Na oko tri minuta pre kraja "azuri" su vodili (78:80), Marinković je izveo aut Jokić je fintom prevario dvojicu čuvara, pronašao prostor za šut i pogodio. Praktično je "izmislio" poene koji su na kraju bili ključni za povratak i preokret.

U samom finišu je Jokić pronašao Kalinića, Nikola nije iz prvog pokušaja pogodio, ali se odlično snašao i tako stavio tačku na meč na turniru u Hamburgu. Nisu "orlovi" bili na onom nivou kao protiv Slovenije, bilo je previše grešaka, posebno u odbrani, pa je zbog toga i Pešić vikao na tajm-autu. Ipak su na kraju uspeli da pronađu put do trijumfa.

Srbija će u subotu igrati za prvo mesto na ovom takmičenju protiv boljeg iz duela Nemačke i Češke. Taj meč je na programu u petak uveče. Interesantno je da će srpskom timu na predstojećem Eurobasketu rival u grupi biti upravo selekcija Češke, pa bi u slučaju trijumfa Čeha mogla to da bude i uvertira za šampionat Starog kontinenta.