UBEĐIVANJE

ATAMAN NAPRAVIO SKANDAL, ŽELJKOV KUM MORAO DA REAGUJE: Sudije ga izbacile, a Turčin ODBIO da izađe! (FOTO)

Autor Nemanja Stanojčić

Dimitris Itudis morao da ubeđuje kolegu sa klupe Atamana da izađe sa terena...

Izvor: Printscreen/ERT

Grčka je pobedila Tursku (89:80) i osvojila "Akropolis kup", ali je meč obeležio skandal koji je napravio Ergin Ataman. Selektor Turske selekcije odbio je da izađe sa terena posle tehničkih grešaka koje je dobio. Seo je na klupu i oglušio se o odluke arbitara.

Bilo je jasno da temperamentni stručnjak nema nameru da ode, pa je Dimitris Itudis morao da reaguje. Kum Željka Obradovića došao je do kolege sa klupe i nekoliko minuta je razgovarao sa njim. Uspeo je da ga ubedi da se skloni sa klupe i da se meč nastavi. Srdačno su se pozdravili i Ataman je na kraju otišao.

Pogledajte kako je ta situacija izgledala:

Sve to dešavalo se sredinom treće doenice u momentima kada su Grci imali minimalnu prednost (56:54). Sva ta dešavanja na kraju nisu uticala na Itudisov tim koji je uspeo pred punom dvoranom da dođe do trofeja uoči utakmice sa Srbijom u kvalifikacijama za Mundobasket.

Loša vest za ekipu svakako je povreda Janisa Adetokumba koji nije mogao da pomogne sunarodnicima. Nije poznato još uvek koliko dugo će morati da miruje i da li će biti u sastavu za duel sa "orlovima" u Beogradu 25. avgusta. Njegov izostanak nadomestio je Kostas Adetokumbo koji je predvodio Grke do trijuma sa dabl-dabl učinkom (19, 13sk). Na drugoj strani istakao se Furkan Korkman (22, 10sk).