Igramo sa domaćinom

SRBIJA ZNA SLEDEĆEG RIVALA - ČEKA NAS STRAŠAN NBA DVOJAC: Česi im nisu ništa mogli, sad prete Jokiću i "orlovima"!

Autor Nikola Lalović

Denis Šreder i Franc Vagner se zaista ne šale, Srbija će morati da se dobro potrudi u odbrani kako bi ih zaustavila!

DENNIS SCHRODER Denis Sreder, kosarkas Nemacke, na utakmici kvalifikacija za svetsko prvenstvo protiv Srbije, u hali SPENS. Novi Sad, 02.07.2018. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, Srbija, Nemacka
Izvor: MN Press

Srbija je savladala Italiju i plasirala se u finale DNB kupa koji se igra u Hamburgu, a sada je dobila i rivala u borbi za prvo mesto. Tim Svetislava Pešića igraće protiv Nemačke koja je u drugoj polufinalnoj utakmici savladala Češku Republiku. 

Predvođeni NBA dvojcem Denis Šreder - Franc Vanger Nemci su uspeli da budu bolji od rivala Srbije u grupi na Eurobasketu sa 11 poena razlike. Ovo je bila treća pobeda Nemaca u isto toliko pripremnih mečeva. 

NEMAČKA - ČEŠKA 101:90 

Mladi 20-godišnji krilni košarkaš Orlando Medžika Franc Vagner je Česima ubacio čak 26 poena, dok je iskusni plejmejker Denis Šreder uz 16 poena imao i 6 asistencija i 5 skokova i nametnuo se kao lider ekipe koja će biti domaćin završnog turnira Eurobasketa i koja se nada da bi mogla da bude najveće iznenađenje turnira.  Kod tima koji je izgubio Voteh Hruban je dao 21 poen.

Nemačka će u finalu biti jača za debitanta Nika Veilera.Baba, ali će NBA centar Danijel Tajs biti van stroja, kao i iskusni bek Nils Gifaj. Duel Nemačke i Srbije biće na programu od 18:30.