IDEMO!

SRBIJA POKAZALA SILU, KAPITEN LUČIĆ PODIGAO PRVI PEHAR! Košarkašima je baš ovo trebalo: "Srećni dolazimo u Beograd"

Autor Nemanja Stanojčić

Košarkaši Srbije osvojili su turnir u Nemačkoj pred najvažnije utakmice...

Izvor: Tilo Wiedensohler/TW / MN PRESS PHOTO

Košarkaši Srbije napravili su savršenu uvertiru za najvažnije mečeve. Osvojili su turnir u Nemačkoj pobedom protiv domaćina u finalu, a Vladimir Lučić podigao je prvi pehar kao kapiten tima.

On i Nemanja Bjelica su kapiteni ekipe i svi u Srbiji se nadaju da je ovo prvi trofej, da će onaj još važniji podići sredinom septembra na Eurobasketu. Javio se i Vladimir posle velikog uspeha.

"Ovaj meč protiv Nemačke je zbližio ekipu. Dominirali smo svih 40 minuta, igrali dobro na obe strane terena, rastrčali se. Dobra stvar je sa tim peharom idemo srećni nazad, nastavljamo da se spremamo za obaveze koje slede", poručio je Lučić.

Ovako je izgledao taj meč:

Pre puta na prvenstvo Evrope "orlove" čekaju dva meča u kojima imaju imperativ pobede u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. U Beogradu dočekuju Grčku, pa potom gostuju Turskoj. Za sve to napravljena je prava uvertira.

"Pokazali smo karakter na ovom turniru, posebno u prvoj utakmici sa Italijanima. Oni su, što je atipično za njih, ušli fizički u meč i napravili veliku razliku. Mi smo u drugom poluvremenu ipak uspeli da se vratimo o da slavimo."

Pre dolaska u Hamburg ekipa Svetislava Pešića odigrala je prijateljski susret sa Slovenijom. U Ljubljani je slavio domaći tim u spektakularnom meču, posle produžetka.

"Bila je to prva prava provera za nas. Slovenci su, gledajući takmičarsku formu, bili daleko ispred nas, jer su igrali u tom sastavu i u julskom 'prozoru'. Imali su više mečeva u nogama, ali smo mi za jedna posed ili dobru odbranu ostali kratki za pobedu i u tom susretu", samouvereno je zaključio Lučić.