BIĆE VRUĆE!

SPEKTAKL U BEOGRADU! JANIS DOLAZI DA IGRA PROTIV JOKIĆA: Ovu utakmicu će pratiti CEO SVET - Srbija će morati da pobedi!

Autor Nebojša Marković

Janis Adetokunbo će ipak biti spreman za meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo naredne sedmice.

Izvor: MN Press

Košarkaši Srbije su u subotu osvojili pripremni turnir u Nemačkoj ubedljivom pobedom u finalu nad domaćom selekcijom, ali sada tek sledi ono pravo - presudni mečevi u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

A selekcija Svetislava Pešića dobila je lošu vest - Janis Adetokunbo će biti spreman da predvodi Grčku na meču protiv Srbije u Beogradu!

Kako je potvrdio Košarkaški savez Grčke, Adetokunbo se vratio treninzima i to samo dan nakon prethodnih vesti o njegovim poslednjim testiranjima. Zvezda Milvoki Baksa nije igrala u poslednjoj pripremnoj utakmici Grčke zbog manjih problema sa leđima, ali je nakon snimanja povrede jasno da Adetokunbo neće imati nikakve prepreke da nastupi.

To znači da će Adetokunbo doći u Beograd, gde će narednog četvrtka (25. avgust) Grčka gostovati Srbiji u prvom kolu druge grupne faze kvalifikacija za Mundobasket. Tako će u susretu u Beogruad na parketu biti osvajači poslednje četiri MVP nagrade u NBA ligi, imajući u vidu da će to biti okršaj Adetokunba sa jedne i Nikole Jokića sa druge strane.

Taj meč, kao i onaj posle toga protiv Turske, biće presudni za Srbiju u borbi za plasman na planetarno takmičenje. Što se tiče ostatka tabora Grčke, Jorgos Papajanis i Janis Papapetru i dalje treniraju odvojeno od tima i propustiće utakmicu protiv Srbije.