Još ćemo čekati!

ZNAMO KAD SE PEŠIĆ OBRAĆA NACIJI: Svi čekaju da objavi 12 imena, a selektor možda izdiktira DVA SPISKA!

Autor Nikola Lalović

Selektor Svetislav Pešić će objaviti spisak, ali to neće biti konačnih 12 za Eurobasket!

Izvor: MN Press

Selektor Svetislav Pešić obratiće se naciji u sredu 24. avgusta od 12:00 časova, zajedno sa kapitenom ekipe Vladimirom Lučićem. Prethodni put kada smo čuli selektora nije nam saopštio konačni spisak igrača spremnih za mečeve sa Grčkom i Turskom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ali sada će morati! 

Rokovi u FIBA su takvi da će sada selektor morati da se odluči za 12 igrača koji će biti prijavljeni za mečeve sa Grćkom i Turskom, ali vrlo je moguće da do kraja septembra dobijemo čak dva različita spiska nacionalnog tima! O čemu je reč?

Iako svi željno iščekujemo skraćivanje tima i odabir konačnih 12 igrača od 16 koliko ih je sad sa nacionalnim timom, zapravo su pred nama dva različita takmičenja i nema nikakve obaveze da spisak za Grčku i Tursku bude isti kao i spisak prijavljenih za Eurobasket. Tako da ćemo u sredu čuti 12 imena sa kojima će Pešić "napasti" nove bodove u borbi za plasman na Mundobasket, a onda će imati nedelju dana da objavi i svoj drugi spisak.

Eurobasket kreće 1. septembra, Srbija svoj prvi meč igra 2. septembra, a Košarkaški savez Srbije je u obavezi da 48 sati pred duel sa Holandijom na startu takmičenja dostavi konačnih 12 imena reprezetativaca. 

To znači da će igrači koji se trenutno muče sa povredama, a to su pre svega Nemanja Bjelica i Aleksa Avramović imati još nedelju dana rehabilitacije kako bi svoje telo doveli u stanje da mogu da igraju u Češkoj i nadamo se Nemačkoj u drugoj fazi takmičenja. 

Za sada su Bjelica i Avramović van tima, a sa ekipom su Nemanja Nedović koji se povredio u meču sa Slovenijom i propustio je DBB Superkup u Nemačkoj, kao i Marko Gudurić koji nije odigrao ni sekund u tri pripremna meča. Ostaje da se vidi da li će neko od njih biti u sastavu za Grčku u Tursku, a za Eurobasket ćemon sačekati bar još nedelju dana.