TALENTI NA OKUPU

BOGDANOVIĆ PONOVO OKUPLJA TALENTE IZ SRBIJE! Bogdan spremio iznenađenje za sve: "Vraćamo se osnovama"

Autor Nemanja Stanojčić

Bogdanović organizuje šesti po redu košarkaški kamp za decu.

Izvor: MN Press

Bogdan Bogdanović ponovo organizuje košarkaški kamp za decu, ovog puta na terenima KK Partizan na Kalemegdanu (26. i 27. avgusta). Po šesti put okupiće preko 150 talentovanih dečaka i devojčica uzrasta od 9 do 15 godina koji će imati priliku da nauče osnove igre pod obručima.

Polaznici biće u prilici da uz jednog od naših najbojlih košarkaša unaprede svoje veštine koje će im biti neophodne i na terenu i van njega. Uz pažljivo osmišljen program, različite aktivnost i i druženje decu će obradovati i to što će partner kampa, kompanija "Adidas" svim učesnicima pokloniti novu sportsku opremu, lopte, majice, dresove i torbe.

"Sam naziv 'Back to basics' ukazuje na to da smo se ove godine fokusirali na povratak osnovama košarke. Usmerićemo pažnju na nekoliko osnovnih elemenata - tehniku šuta, završni potez, tehniku vođenja, dodavanja lopte i igru jedan na jedan. Veliku pažnju posvetićemo i fer-pleju i druženju u samoj igri, verujem da su to važne lekcija za svakog mladog sportistu. Radujem se što ću biti sa decom na terenu, znam koliko je meni značilo da dobijam savete od igrača na koje sam se ugledao u tom uzrastu", rekao je Bogdanović.

Kao i prethodnih godina i ove će kamp imati humanitarni i edukativni karakter. Sva prikupljena sredstva od kotizacija biće usmerena na rekonstrukciju košarkaškog terena osnovne škole "Pavle Savić" u Mirijevu. Pored toga svi polaznici kampa imaće priliku da razgovaraj usa Bogdanom i o pravilnoj upotrebi društvenih mreža, prelomnim trenucima u karijeri i izazovima sa kojima se susretao i moći će da mu postave pitanja.

"Drago mi je što ćemo osim o košarci, da razgovaramo i o drugim temama, pre svega o ekologiji. Jako je bitno da kod dece podignemo svest da je potrebno da vode brigu o svom okruženju, da čuvamo prirodu i naš grad. Počev od školskog terena na kom provode vreme, preko prostora ispred zgrade, obala reka ili parkova. Jer, naša obaveza je da učimo najmlađe ne samo da budu vrhunski sportisti, već i kvalitetni ljudi", zaključio je Bogdanović.

Besplatan ulaz na tribine biće omogućen svim ljubiteljima košarke koji će moći da prate, navijaju i podrže aktivnosti kampa. Uz to će biti organizovane i dve obrazovne radionice. Jedna od njih baviće se temom ekološke održivosti i važnosti reciklaže, kako bi se očuvala životna sredina.