Novo poglavlje

ON JE NBA POJAČANJE REPREZENTACIJE BIH, A SAD IMA NOVI KLUB: Boriće se za minute sa dve superzvezde!

Autor Nikola Lalović

Luka Garza je novi košarkaš Minesota Timbervulvsa.

Izvor: Profimedia

Minesoti nije bilo dovoljno što je pored Karla-Entonija Taunsa dovela i Rudija Gobera, već su Timbervulvsi potpisali još jednog centra! U pitanju je 23-godišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Luka Garza! 

Inače rođen u Americi ovaj 208 centimetara visoki centar prošle sezone je izabran kao 52. pik na draftu od strane Detroit Pistonsa. Odigrao je 32 meča u NBA ligi prošle sezone, prosečno je postizao 5,8 poena i tome dodavao 3,1 skokova. Uz to je igrao i 16 mečeva u razvojnoj ligi za Motor Siti Kruz gde su mu proseci bili mnogo veći. 

Tu je prosečno beležio 20,6 poena i 9,5 skokova po meču, a sada će morati da se bori sa ogromnoj konkurenciji dvojice centara koji su među najboljima na svetu. 

Garza je rođen u Vašingtonu, otac Frenk mu je Hispanoamerikanac, dok mu je majka Šejla iz Bosne i Hercegovine i u srodstvu je sa nekadašnjim reprezentativcem Jugoslavije Teomanom Alibegovićem.

Nije Garza jedino pojačanje Minesote, pošto je u tim stigao i krilni košarkaš Si Džej Elebi, 46. pik sa drafta 2020. godine. On je prve dve sezone u NBA ligi proveo u Portlandu. 

Tagovi