Ne podnose se!

NEMA ŠANSE DA IGRAM SA BRATOM - ILI ON, ILI JA! Skandal trese rivala Srbije, kapiten IZBACIO brata iz reprezentacije!

Autor Nikola Lalović

Mateuš Ponitka je jasan, sa bratom Marselom neće da proveede minut na terenu!

Izvor: MN Press

Pravi skandal desio se u reprezentaciji Poljske pred Eurobasket na kome ovaj tim igra sa ekipom Srbije u grupi. Javio se Marsel Ponitka i rekao da njegov stariji i poznatiji brat Mateuš Ponitka radi sve da ga izbaci iz tima!

"Mateuš me ne prihvata u ekipi, ne vidi nikakvu šansu da sarađuje sa mnom u nacionalnom timu. Ako ima neki problem sa mnom nekada dođe da to rešimo kao muškarci", rekao je Marsel Ponitka, a sada je dobio i odgovor!

Kapiten nacionalnog tima Poljske je istakao da sa svojom porodicom nema nikakav kontakt i da je od 19. godine rešio da se odvoji od brata i od roditelja. Ipak, oni ne žele da ga ostave na miru! 

"Marsel i njegovi roditelji stalno prave žrtve od sebe. Ja sam započeo samostalan život sa 19 godina, a od tada mene i moju suprugu konstantno vređaju moji rodditelji kojima se kasnije pridružio Marsel", rekao je Mateuš Ponitka.

Ipak jedno je tačno, zaista je Mateuš Ponitka rekao da nema nameru da nastupa u istom timu sa svojim bratom i pri tome je ostao. Moraće selektor Poljske Igor Miličić da bira između njih dvojice.

"U ovom momentu nema nikakve šanse da rešimo konflikt i ne mogu da zamislim da igramo u istom timu. Ako selektor odluči da je Marsel korisniji od mene, vrlo rado ću mu prepustiti mesto", jasan je bio stariji brat Ponitka.

Na kraju je nekadašnji igrač Zenita odgovorio i na brojne optužbe da on kroji tim ovakvom svojom odlukom i postavljanjem. 

"Ako mislite da ja biram ko igra za reprezentaciju pokažite mi dokaz toga. Rekao sam selektoru da možemo da pričamo o taktici, da nije moj posao da pričam o igračima. Na njemu je da donese to odluke, a ne na meni. Pre nego što sam se priključio timu rekao sam da neću da učestvujem u tome, a onda se stvorila drama", završio je Mateuš Ponitka.