ODLUKA!

PEŠIĆ NA OVIH 15 KOŠARKAŠA RAČUNA ZA GRČKU! Saopštio je i kad ćemo znati KONAČAN spisak za Eurobasket

Autor Milutin Vujičić

Selektor "orlova" Svetislav Pešić ne žuri sa odlukom o konačnom spisku Srbije za Eurobasket.

Izvor: MN Press

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić obratio se danas medijima pred utakmicu sa Grčkom, a na istoj je saopštio i novu informaciju o sastavu Srbije za predstojeći Eurobasket.

Nakon što je prethodno sa spiska "otpao" kapiten Miloš Teodosić, Pešić je ostao sa ukupno 16 košarkaša koji su izneli prethodne utakmice sa Slovenijom, Nemačkom i Italljom, a konačnih 12 za Eurobasket ćemo još sačekati - pošto je odlučio da "seče" samo meč po meč.

Tako u predstojeće dve kvalifikacione utakmice za Mundobasket (Grčka i Turska) nećemo videti samo kapitena Nemanju Bjelicu, sastav će se određivati meč po meč, sve do početka Eurobasketa.

"Kad krenemo za Prag, a tamo letimo 1. septembra. Odredićemo sve 24 sata pred polazak", rekao je Pešić na konferenciji za medije i potom objasnio kojih 15 igrača su sa timom za Grčku, dok će večeras trojici saopštiti odluku da neće nastupiti na tom susretu.

Tu su sledeći igrači: Ognjen Jaramaz, Vanja Marinković, Marko Gudurić, Vasilije Micić, Dejan Davidovac, Vladimir Lučić, Ognjen Dobrić, Nemanja Nedović, Boriša Simanić, Nikola Kalinić, Marko Jagodić-Kuridža, Dušan Ristić, Nikola Milutinov, Nikola Jokić i Filip Petrušev.

Kakva je situacija sa povredama?

"Nedović je pao na kuk, dobro je i sve je u glavi, velika njegova želja da se oporavi doprinosi da se oporavlja dobro. Mi tek večeras posle treninga određujemo ekipu. A posle možemo i nakon meča pred Tursku da menjamo tim. Bjelica je mnogo bolje, ali neće igrati ove dve utakmice. Gudurića ćemo da vidimo, a ostali su manje više tu. Kapiten je zdrav. svaki dan je trening", rekao je selektor ostavljajući tako enigmu oko sastava za Eurobasket.