Iskreno!

"NISAM LOŠ TRENER KAO ŠTO NEKI PRIČAJU!" Pešić podigao glas o PORAZIMA - Ni igrači nisu toliko dobri...

Autor Dušan Ninković

Selektor srpske košarkaške reprezentacije pričao o mečevima u kojima je nacionalni tim poražen.

Izvor: MN Press

Košarkaši Srbije ulaze u poslednju fazu priprema za Evropsko prvenstvo, a selektor Svetislav Pešić obratio se novinarima pred meč koji našu reprezentaciju očekuje protiv Grčke. Susret sa Janisom Adetokunbom i ekipom biće kvalifikacioni za Svetsko prvnestvo, a Pešić je iskoristio priliku da se podseti i prethodnih kvalifikacionih mečeva - poraza od Letonije u Rigi i Belgije u niškom Čairu.

Osvrnuo se selektor Svetislav Pešić na dva bolna poraza sa prethodnog okupljanja, uz napomenu da igrači koji su tada bili u timu nisu dovoljno dobri da posle tri dana okupljanja "išamaraju" Belgiju i Letoniju koje su veoma uigrane ekipe!

Iskusni trener dotakao se tokom obraća i jačine naših rivala u tim mečevima, ali i kvaliteta koje on poseduje kao trener, a u koji pojedini sumnjaju.

"Mi smo igrali protiv Letonije i Belgije koje su izuzetno jake selekcije. Naravno, malo me gledate kada kažem izuzetno jake... Ali sa našim nepostojanjem kontinuiteta igrali smo protiv timova koji su kao ekipe bolji od nas. Da li mi imamo veći potencijal i talenat od tih ekipa, nadam se da imamo. Ali mi nismo bili u mogućnosti da napravimo kontinuitet. Ja nisam baš tako loš trener kao što neki pričaju, ali da za tri dana napravim ekipu koja će da pobeđuje, toliko dobar nisam. A ni igrači nisu toliko dobri da izađu posle tri dana i išamaraju Letoniju i Belgiju", rekao je selektor Srbije.

Podsećamo, nacionalni tim je poražen na gostovanju Letoniji i na domaćem terenu u Nišu protiv Belgije, pa do kraja kvalifikacija za Mundobasket praktično nema prava na kiks. Zbog toga su veoma važne utakmice koje se pred Evropsko prvenstvo igraju protiv Grčke i Turske, na kojima su neophodni trijumfi Srbije.