Šok

ZBOG OVE UTAKMICE ŽALIĆE CELE KARIJERE! Američki biser doživeo TEŠKU povredu - propustiće celu sezonu NBA lige!

Autor Mladen Šolak

Košarkaš Oklahome Čet Holmgren nastupio je u revijalnom takmičenju, doživeo komplikovanu povredu i sigurno je da neće igrati do sezone 2023/24!

Izvor: Profimedia

Mladi Amerikanac Čet Holmgren propustiće kompletnu debitantsku sezonu jer je povredio utakmicu na revijalnoj utakmici u Sijetlu. Biser Oklahoma Tandera i drugi "pik" ovogodišnjeg drafta zadobio je takozvanu "Lisfrankovu povredu", pri kojoj stradaju kosti i ligamenti centralnog dela stopala - a u težim slučajevima i jedno i drugo.

Čet je bio student poznatog koledža Gonzaga i očekivalo se da predstojeće sezone napravi "bum" sa Oklahomom, gde bi mu saigrač bio srpski talenat Aleksej Pokuševski. Nažalost, Holmgren je nezgodno doskočio u jednom duelu protiv Lebrona Džejmsa i brzo je ustanovljeno da je teško povređen i da neće moći da igra sve do jeseni 2023. Ogromna šteta.

Holmgrenova povreda sigurno će naterati NBA timove da zabrane učešće svojih igrača na sličnim revijalnim događajima. Holmgren se povredio igrajući u "ligi" u kojoj učestvuju i amateri, a koja je stekla veliku populanost i okupljala najpoznatija imena lige poput Lebrona Džejmsa i Džejsoa Tejtuma. Osmislio ju je bivši NBA as, Džamal Kroford.

Holmgren je rođen u Mineapolisu 2022. i mnogi mu predviđaju veliku karijeru. Visok je 213 centimetara, "pokriva" pozicije centra i krilnog centra, a na nedavnoj NBA ligi oborio je rekord sa čak šest blokada na jednoj utakmici.

Tagovi