Košarka

SVAKA ČAST OGNJENU JARAMAZU! Puna Arena skandirala ime heroja pobede Srbije - kad je bilo najteže, bio je NAJBOLJI!

Autor Nemanja Stanojčić

Srbija je pobedila Grčku, a junak iz senke bio je Jaramaz koji je nadomestio povredu Vasilija Micića.

Izvor: MN Press

Srbija je ostvarila veliku pobedu protiv Grčke, ostala u igri za plasman na Svetsko prvenstvo 2023, a ogromne zasluge za to ima plejmejker Ognjen Jaramaz! Vasilije Micić povredio se u prvom delu meča, morao da ode u svlačionicu na ramenima saigrača, a onda je borbeni plejmejker Srbije ušao sa klupe i dao veliki doprinos trijumfu. Toliki da su ga saigrači hvalili.

Svi do jednog su u izjavama po završetku susreta u prvi plan isticali košarkaša minhenskog Bajerna, a krcata "Arena" skandirala je njegovo ime. Njegova energija, smirenost i donošenje pravih odluka u bitnim trenucima i te kako su uticali na konačan ishod. Na pravi način zamenio je povređenog Vasu i pokazao i Pešiću i saigračima da mogu ozbiljno da računaju na njega.

"Povreda Micića jeste problem, ali je Jaramaz odigrao sjajno posle toga. Kontrolisao je meč, diktirao ritam, ako nastavi da igra ovako nećemo imati problema", hvalio je Nikola Jokić svog sunarodnika, a kada tako nešto kaže dvostruki uzastopni MVP NBA lige, onda to ima dodatni značaj.

Tražio je selektor Pešić pravu kombinaciju, kada je Jaramaz u drugom delu odmarao, odgovornost je morao da preuzima Marko Gudurić. Bio je i on važan faktor u trijumfu srpskog tima, ali je i as Fenerbahčea nizao pohvale na račun Jaramaza. Potpuno zasluženo.

"Svaka čast Jaramazu na načinu na koji je izneo utakmicu posle Vasine povrede, svaka čast svim momcima zaista. Čuli ste muk dvorane kada se Micić povredoi, svi su bili zabrinuti, Nedović je takođe povređen, tako da još jednom svaka čast Jaramazu, moram da ga izdvojim i pohvalim. I ja sam igrao na toj poziciji posle 15 godina, ne znam ni sam koliko je prošlo. Nadam se da Vasa nije teže povređen", poručio je Gudurić u izjavi za "Sport klub".

Pohvale je Ognjen dobio i od selektora reprezentacije. Popularni Kari je takođe hvalio srpskog košarkaša baš kao i njegovi saigrači. Posebno je istakao njegovu odličnu saradnju i komunikaciju sa saigračima. Pre svih sa Jokićem i Lučićem. Svi oni zajedno doneli su veliki uspeh ekipi.

"Jaramaz je i pre nego što se Vasa povredio odigrao dosta dobro i samo je nastavio. Dao je neki koš, odigrao je neki dobar period. Izlazak Vase je za nas bio loš, takav igrač je za vrhunski rezulta nepophodan, a drago mi je što je ekipa podržala Jaramaza i njegova komunikacija je sjajna sa našim kapitenom Vasom i Jokićem i ponekada nije bitno šta mu selektor kaže", istakao je Pešić.

Ovako se Micić povredio:

A, jedan od junaka i senke i čovek koji je imao ogromne zasluge za trijumf ostao je skroman. Ognjen nije želeo sebe da stavlja u prvi plan. Čak suprotno, isticao je saigrače i nije hteo previše da priča o sebi. Ne krije da mu je prijala dobra

"Sama utakmica je za nas bila jako važna. Kada se Vasa povredio ostali smo sa kraćom rotacijom i okolnosti su bile takve da sam morao da preuzmem veću odgovornost nego do sada. Motivacija je i pre toga bila visoka, samo sam bio svestan da smo izgubili jako važnog igrača i da moram da uradim nešto da nadomestim njegov izostanak", poručio je Jaramaz na konferenciji za novinare, sa koje je ispraćen aplauzima.