IDEMO!

EVO ŠTA SRBIJA MORA DA URADI ZA SVETSKO PRVENSTVO: Sve o kvalifikacijama - ovo je put "orlova" na Mundobasket!

Autor Nemanja Stanojčić

Košarkaši Srbije ostvarili su prvu pobedu u drugoj fazi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Potrebno je još pet da ne bi bilo kalkulisanja!

Izvor: MN Press

Košarkaši Srbije napravili su prvi korak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo. U prepunoj "Areni" pala je Grčka posle produžetka (100:94). Poznat je i raspored "orlova" do kraja kvalifikacija.

Ekipu Svetislava Pešića prvo čeka gostovanje Turskoj 28. avgusta od 19 časova. Oba tima imaće imperativ pobede pošto su Turci ranije danas izgubili ubedljivo od Letonije (111:85). Potom sledi pauza i još dva FIBA "prozora", prvi u novembru, drugi u februaru.

Ovako izgleda ceo raspored:

28. avgust: Turska - Srbija
10. novembar: Velika Britanija - Srbija
13. novembar: Srbija - Turska
24. februar: Grčka - Srbija
27. februar: Srbija - Velika Britanija

Iz kvalifikacione grupe I na Svetsko prvenstvo 2023. kvalifikovaće se tri tima, a "orlovi" su i dalje van te zone, sa skorom 2-3. Posle pada Grčke na prvom mestu je Letonija (4-1), dok Grčka i Belgija imaju učinak 3-2. Turska i Srbija su na skoru 2-3 i imaće imperativ trijumfa u nedelju.

Tabela: Letonija 4-1, Grčka 3-2, Belgija 3-2, Srbija 2-3, Turska 2-3, Velika Britanija 1-4.

Imaće Svetislav Pešić na meču sa Turskom na raspolaganju ceo tim, Nikolu Jokića i igrače iz Evrolige, ali posle toga slede novi problemi. Poznato je da FIBA i Evroliga ne mogu da pronađu zajednički jezik i ukoliko se nešto ne promeni na tim mečevima selektor Srbije neće moći da računa na one najbolje što nikako nije dobro.

Što se samog meča sa Grčkom tiče, briljirali su Jokić i Janis Adetokumbo. Njih dvojica pravili su šou na parketu, a u svemu tome uživali su i Novak Đoković i Željko Obradović koji su bili tik pored terena. Uz sve to je veliki problem bila povreda Vasilija Micića u prvom poluvremenu.