PORUKA

ČAST MI JE DA IGRAM PRED SVOJIM NARODOM! Jokićevo HVALA publici i poruka za jednog saigrača: Ako nastavi ovako...

Autor Nemanja Stanojčić

Nikola Jokić se oglasio posle trijumfa protiv Grčke.

Izvor: MN Press

Srbija je pobedila Grčku, ponovo je briljirao Nikola Jokić. Dvostruki uzastopni MVP NBA lige postigao je 29 poena i bio jedan od najzaslužnijih za uspeh nacionalnog tima. Po završetku meča se oglasio.

Sjajni centar pričao je sa novinarima i nije krio zadovoljstvo posle velikog uspeha. Nema mnogo vremena za odmor, jer ekipa već u nedelju igra protiv Turske na gostovanju (19 časova). Svestan je toga i Nikola.

"Teška utakmica, ujedno i veoma interesantna. Hvala navijačima koji su bili naš šesti igrač. Bila je čast igrati pred svojim narodom, dali su nam ogromnu energiju. Bilo je tu dosta velikih imena i ljudi iz sporta, bilo nam je važno da slavimo. Sledi put u Istanbul", rekao je Jokić.

Oduševljen je zbog navijača, a posebno je istakao jednog igrača. Ognjena Jaramaza koji je bio predvodnik tima posle povrede Vasilija Micića u prvom poluvremenu. Preuzeo je odgovornost posle velikog hendikepa, pokazao je šta zna i ume i predvodio je ekipu uz Jokića, Vladimira Lučića, Nikolu Kalinića i saigrače...

"Bilo je zanimljivo, cenim ljubav koju sam dobio sa tribina. Bilo je bitno da pobedimo i u tome smo uspeli. Problem je povreda Micića, Jaramaz je odigrao sjajno posle toga. Odlično je kontrolisao meč, diktirao je ritam, ako nastavi da igra ovako nećemo imati problema", zaključio je Jokić.

Nikola je pored sjajne role i očekivano dobre partije meč obeležio i jednim spektakularnim potezom. Postigao je trojku preko Janisa i to sa jedne noge. Bilo je to dovoljno da podigne celu dvoranu na noge. Svi su ustali da pozdrave srpskog asa povicima "MVP, MVP". Nije to u tom trenutku bilo dovoljno pošto je Tajler Dorsi dao trojku za produžetak, ali je na kraju Srbija ipak slavila.

Kada je u pitanju Dorsi, on je napravio haos na konferenciji za medije po završetku susreta. Bio je vidno iznerviran kada je pogledao statistiku i video da je u njegovom timu samo Janis Adetokumbo izvodio slobodna bacanja i da je dao 10 od 14, kao i da niko drugi nije bio na liniji penala. "Gledam statistiku i ne mogu da verujem. Kako je moguće da samo jedan igrač šutira bacanja. Nije to razlog poraza, ako pogledate statistiku, ako nađete ovako nešto, javite mi, biću iznenađen ako nađete", rekao je Dorsi.