Umetnik!

AU, KAKAV OPIS NIKOLE JOKIĆA! FIBA "poludela" zbog srpskog majstora - "Kad bi Dirk i Sabonis imali bebu..."

Autor Dušan Ninković

Najbolji centar na svetu još jednom pokazao klasu i pogotkom preko Janisa oduševio svet.

Izvor: MN Press

Košarkaši Srbijesavladali su Grčku (100:94) u Beogradu, a pravi lider reprezentacije na tom meču bio je Nikola Jokić. Najbolji igrač našeg tima postigao je 29 poena i ostavio fantastičan utisak tokom utakmice protiv Grka, a jedan njegov potez posebno se izdvojio. U samom finišu susreta Jokić je pogodio trojku preko Janisa Adetokunba i to na sebi svojstven način.

Probao je da odigra leđima daleko od koša, ali kada je video da neće biti lako pomeriti najboljeg grčkoj košarkaša, Nikola Jokić je iz okreta, odrazom sa "pogrešne" noge, pogodio za tri poena i oduševio košarkaški svet. Bio je to toliko dobar potez da je i FIBA morala da se oglasi!

"Kada bi Dirk Novicki i Arvidas Sabonis imali bebu, to bi bio Nikola Jokić", napisali su oni, što je ogroman kompliment na račun igre momka iz Sombora. Dvojica igrača koji su pisali istoriju evropske košarku mogu da budu uzor srpskom centru, ali je on po karijeri već nadmašio i nemačkog i litvanskog košarkaša.

Pogledajte detalje sa meča:

Ipak, ima istine u onome što je pisala FIBA. Na meču protiv Grčke videli smo Jokića kako radi stvari koje su bile zaštitni znak obojice košarkaša. Neverovatan spoj snage koja je krasila Sabonisa i prefinjenosti Novickog koji je obožavao da elegantno šutira preko čuvara bili su nerešiva enigma za odbranu Grka i njihovog selektora Dimitrisa Itudisa.

Svetislav Pešić je nakon takvog poteza mogao samo da se nasmeje, a i dvostruki MVP NBA lige - koji je u Areni osetio ljubav publike - uzvratio je osmehom dok se vraćao u odbranu.

Pogledajte objavu na FIBA EuroBasket Fejsbuk stranici: