SVEJEDNO PORAZ!

STRAŠNI JANIS SRUŠIO REKORD PROTIV SRBIJE - ALI NE VREDI: Prvi u istoriji je to uradio, ali džaba sve kad je tu Jokić!

Autor Nebojša Marković

Janis Adetokunbo je protiv Srbije ubacio čak 40 poena, međutim, Grčka nije mogla da izbegne poraz posle produžetka.

Izvor: MN Press

Pobeda Srbije protiv Grčke u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u košarci ostaće zapamćena kao istorijska i to zbog više od jednog razloga.

Srbija je savladala Grčku u "Štark areni" pred 19.150 gledalaca, što je novi rekord FIBA evropskih kvalifikacija za Mundobasket, ali nije to jedino rušenje rekorda protekle večeri. Jedan je postavio i neverovatni Janis Adetokunbo!

I dok čitav svet priča o nestvarnom potezu Nikole Jokića preko zvezde Grčke i Milvoki Baksa kojim je pomogao Srbiji da stigne do trijumfa, i "Greek Freak" je imao istorijsko veče.

Adetokunbo je postao prvi igrač koji je postigao 40 poena u nekom meču evropskim kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. On je stigao do tačno 40 poena za 40 minuta provedenih na terenu u porazu Grčke 100:94.

Janis je šutirao 14/25 tokom večeri, a imao je i osam skokova, pet asistencija i dve ukradene lopte. Prethodni rekord u evropskim kvalifikacijama za Mundobasket držao je Denis Šruder koji je ranije ovog leta ubacio 38 poena u pobedi Nemačke protiv Poljske.

Pogledajte kako je Janis Adetokunbo igrao protiv Srbije u Beogradu:

Janis Adetokunbo 40 poena protiv Srbije
Izvor: YouTube/FIBA - The Basketball Channel

Pogledajte kako je Srbija savladala Grčku u Beogradskoj areni: