SJAJNO

JOKIĆEV KOŠ PREKO JANISA ODUŠEVIO I DURENTA! NBA as zbog Srbina napisao samo DVE reči na društvenim mrežama!

Autor Nemanja Stanojčić

Zbog poteza Nikole Jokića na meču protiv Grčke reagovao je i superstar Bruklina.

Izvor: MN Press/YouTube/Netflix/Printscreen

Srbija je pobedila Grčku i napravila važan korak ka plasmanu na Mundobasket, a Nikola Jokić je oduševio svet. Odigrao je odličan meč i napravio potez za pamćenje. Pogodio je neverovatnu trojku preko Janisa Adetokumba.

U završnici meča je Nikola napravio korak unazad i iz okreta sa jedne noge dao trojku iz ćoška. Nešto što se retko pogađa i na treningu, a kamoli preko jednog od najboljih igrača današnjice. Jokiću je i to pošlo za rukom, zbog njega je eksplodirala puna "Arena", sada je na to reagovao i Kevin Durent.

Superstar Bruklina je bio oduševljen potezom srpskog asa, pa je tako na društvenim mrežama ispod snimka koša napisao "Jedan jedini". Dve reči bile su dovoljne da izazovu oduševljenje mnogih, kako navijača u Srbiji, tako i onih u Denveru.

Nije mnogo bilo potrebno navijačima u NBA ligi da počnu da maštaju o eventualnom tandemu Jokić/Durent. Bilo bi zanimljivo videti dvojicu asova u istom timu, mada to ne deluje realno, bar ne u bliskoj budućnosti. Durent je nedavno tražio trejd, ušao je u klinč sa Netsima, nije dobio to što je želeo, pa je odlučio da ostane u klubu. Sa druge strane Jokić je potpisao novi ugovor sa Nagetsima.

Ovako je Durent to prokomentarisao:

Izvor: Printscreen/Bleacher Report

Srbiju sada očekuje novi važan meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Posle Grčke sledi okršaj sa Turskom u Istanbulu. Još jedan susret koji srpski tim mora da završi pobedom kako bi izbegao dodatne kalkulacije i komplikacije u grupi pred nastavak takmičenja. Male su šanse da će se u tom duelu naći povređeni Vasilije Micić.