Novi krug

SVIMA JE JASNO GDE SU DOŠLI! Luka Mitrović se prvi oglasio i poslao poruku pojačanjima: Odmah i glava i telo!

Autor Nikola Lalović

Počele su pripreme Crvene zvezde za sezonu u kojoj će braniti triplu krunu.

Izvor: YouTube/KK Crvena zvezda

Počele su pripremeCrvene zvezde za novu takmičarsku sezonu, a trener Vlada Jovanović je na startu sakupio kompletan tim osim tri reprezentativca Nedovića, Dobrića i Petruševa, kao i Erona Vajta koji će se kasnije priključiti ekipi.

Nekadašnji kapiten i jedan od najiskusnijih u timu Luka Mitrović je pred početak ovih priprema istakao da se tim tek upoznaje, ali da zbog toga što će pripreme biti kraće nego inače nema nimalo vremena za gubljenje. 

"Prvi trening, neka nova lica i neka nova energija koja dolazi sa njima. Upoznajemo se još uvek, i nadam se da ćemo tu energiju usmeriti na pravi način, i na rad. Pripreme su nešto kraće nego prethodnih godina, nema puno vremena za gubljene i svaki trening treba iskoristiti na pravi način", rekao je Luka Mitrović.

Svima koji su između dve sezone pojačali crveno-bele jasno je gde su stigli i da su očekivanja navijača, uprave i stručnog štaba najveća moguća. 

"Mislim da svi momci jasno im je gde su došli, kakvi su ciljevi, kakva očekivanja i da će staviti sebe u službu tima i ostvarenje tih ciljeva. Brzo će neke pripremne utakmice, tako da nema više ni klasičnih bazičnih priprema, trčanja po planini i sličnoga. Brzo će se ući u neke košarkaške stvari i zato je bitno da i glavom i telom budeo na terenu", dodao je on. 

Sada slede pripremni mečevi čiji se raspored već zna, a već tu će morati da se oformi kičma ekipe, u prvih mesec dana rada.

"Svi znamo kako izgleda evroligaški kalendar, nema tu mnogo vremena za treniranje i uigravanje. Jako je bitno šta ćemo uraditi u prvih mesec dana priprema. Deluje da su svi došli spremni da manje pričamo, a da više radimo", naglasio je on.