POBLEMI

TEŽAK UDARAC ZA DVE REPREZENTACIJE PRED EUROBASKET! Potvrđene loše vesti - njih dvojica NE MOGU da igraju!

Autor Nemanja Stanojčić

Neće Danilo Galinari i Tornike Šengelija igrati za svoje nacionalne timove na predstojećem prvenstvu Evrope...

Izvor: MN Press/Profimedia

Loše vesti pred Eurobasket, Danilo Galinari i Tornike Šengelija i definitivno neće biti deo predstojećeg šampionata. Selekcije Italije i Gruzije biće značajno oslabljene bez dvojice lidera na takmičenju, a obojica su se povredili u kvalifikacionim mečevima za Mundobasket.

Italijan se povredio baš na meču protiv Gruzije. Dobra vest u svemu jeste da nisu stradali prednji ukršteni ligamenti kao što se strahovalo. Povreda kolena nije toliko ozbiljna, moraće da pauzira nekoliko meseci, ali nema oštećenja ligamenata. Biće spreman da pomogne Bostonu, svom novom NBA timu. Sa druge strane Šengelija je povredio rame na meču sa Holandijom pre nekoliko dana i ni on nije uspeo da se oporavi.

"Hvala vam svima na podršci i lepim porukama. Ne mogu rečima da opišem koliko mi to znači. Od dana kada je objavljeno da će Gruzija biti jedan od domaćina i da ću moći da igram u svojoj kući, razmišljao sam o tome svakodnevno. Hteo sam da budem deo šampionata, ali se nažalost dogodila povreda. Duša me boli mnogo više nego rame. Hteo sam da budem pored mojih sunarodnika i da igramo zajedno. Biću njihov navijač i iz ovoga ću izaći jači", poručio je Šengelija putem društvenih mreža.

I Srbija je strahovala zbog povrede Vasilija Micića. Sjajni plejmejker je ostao da leži na parketu na utakmici protiv Grčke, ali srećom ta povreda nije toliko ozbiljna. Svetislav Pešić već ne može da računa na povređenog Bogdana Bogdanovića, dok su u procesu oporavka Nemanja Bjelica i Nemanja Nedović, od lekarskog tima će zavisiti hoće li oni biti deo Eurobasketa...

Kada su grupe u pitanju, Italija je domaćin grupe C sa Grčkom, Hrvatskom, Ukrajinom, Velikom Britanijom i Estonijom, dok je Gruzija domaćin grupe A sa Španijom, Crnom Gorom, Turskom, Belgijom i Bugarskom. Srbija je u grupi D u Pragu sa Češkom, Poljskom, Finskom, Izraelom i Holandijom.