Košarka

EVROPA IMA PRVOG UČESNIKA SVETSKOG PRVENSTVA! Dok najveći STREPE, oni su već izborili kartu za Kinu!

Autor Mladen Šolak

Finska je prva reprezentacija koja je otišla na Mundobasket iz Evrope! Uradila je to ispred Slovenije!

Izvor: Profimedia

Reprezentacija Finske prva je evropska selekcija koja je izborila plasman na Svetsko prvenstvo 2023, koji će biti održan na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Lauri Markanen i ekipa pobedili su u nedelju uveče Estoniju kod kuće i tako se plasirali na Mundobasket. Samo je Obala Slonovače na svetu to uradila pre njih kroz kvalifikacije!

Finci u Grupi J imaju skor 7-1, kao i Nemačka i te dve ekipe su uradile šta je bilo potrebno za put u Aziju naredne godine. Nemci su u nedelju kod kuće ubedljivo pobedili Sloveniju, koja je treća sa učinkom 5-3, ali ipak nije previše ugrožena, jer je Švedska u nedelju pobedila Izrael 93:85 i tako su te dve ekipe izjednačene "ispod crte" sa skorom 3-5. A na Mundobasket iz ove faze odlaze po tri ekipe iz svake grupe.

Kada je u pitanju Srbija - Jokić, Kalinić i saigrači u nedelju su ostvarili još jedan važan trijumf, na gostovanju Turskoj, i tako su se izjednačili sa trećeplasiranom Belgijom. "Orlovi" sada takođe imaju skor 3-3, a ispred njih su Grčka sa 4-2 i Letonija sa 5-1.