JOŠ SE ČEKA!

PEŠIĆ IZNENADIO: 16 IGRAČA I DALJE U IGRI ZA EUROBASKET! Čeka se poslednji trenutak, evo kad će saopštiti KONAČNU odluku

Autor Milutin Vujičić

Svetislav Pešić će čekati do poslednjeg momenta i odlučio je da ni danas medijima saopšti spisak košarkaša Srbije za koje računa na predstojećem Eurobasketu.

Izvor: MN Press - arhiva

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić ni danas na konferenciji za medije nije saopštio konačan spisak igrača na koje računa za predstojeći Eurobasket. Pešić će čekati sve do poslednjeg momenta kako bi "presekao" kojih 12 košarkaša će povesti na kontinentalni turnir, a nakon odrađenih priprema, kvalifikacionih utakmica i izveštaja medicinskog tima - odluku će doneti tek na poslednjem treningu u sredu uoči puta u Prag.

To znači da su na spisku i dalje: Ognjen Jaramaz, Vanja Marinković, Marko Gudurić, Vasilije Micić, Dejan Davidovac, Vladimir Lučić, Ognjen Dobrić, Nemanja Nedović, Boriša Simanić, Nemanja Bjelica, Nikola Kalinić, Marko Jagodić-Kuridža, Dušan Ristić, Nikola Milutinov, Nikola Jokić i Filip Petrušev.

"Spisak ćemo objaviti u sredu posle treninga. Nemamo pritisak, svi su i dalje u treningu, svi su kandidati, sutra ćemo posle treninga znati. Svaki trening je važan. Može da bude i nezgodan iako je svaki važan. Sačekaćemo zadnji trening, pa ćemo odlučiti. Nedović i Bjelica su tu, rade, treniraju, videćemo šta će biti sa njima", rekao je Pešić na konferenciji za medije i tako potvrdio da će odluka koju Srbija čeka već dugo biti prolongirana za još 24 sata.

Dobra vest je da su svi igrači zdravi i da to na kraju neće biti faktor koji će biti "tas na vagi" u njegovoj odluci, ali za svaki slučaj želi da do kraja sve ostavi u takmičarskoj formi i tajiće im sve do poslednjeg okupljanja uoči puta, kada će nažalost četvorica morati da ostanu u Beogradu.

Podsetimo, Eurobasket počinje 1. septembra, a Srbija će u grupnoj fazi igrati u Pragu. Naši protivnici u prvom delu takmičenja su Češka, Poljska, Finska, Izrael i Holandija. "Orlovi" putuju u Prag u četvrtak ujutru.