LEPO!

DOŠAO NAM NOVAK, A MI KAO MALA DECA! Gudurić o "tajnama" koje je odavao Đoković: Zadržali smo ga jedno dva sata!

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković je veliki šampion i zbog toga što želi da svoje tajne podeli sa drugim sportistima.

Izvor: Matic Klansek Velej/© MN press, all rights reserved

Srpski teniser Novak Đoković iskoristio je slobodno vreme usled nemogućnosti nastupa na turnirima u Sjedinjenim Američkim Državama da podrži košarkašku reprezentaciju Srbije koja se sprema za Eurobasket. Đoković je bodrio "orlove" na meču protiv Slovenije u Ljubljani, pa protiv Grčke u Beogradu, da bi bio gost reprezentacije i u poslednjoj utakmici pred put - sa Turskom u Istanbulu - i to zajedno sa suprugom Jelenom.

Da li je bio "talija" ili ne, ali srpski košarkaši su uživali u Đokovićevom društvu, što je danas potvrdio i Marko Gudurić koji se zajedno sa Svetislavom Pešićem obratio novinarima na konferenciji za medije, a na kojoj opet nismo saznali konačan spisak reprezentacije za Eurobasket.

"Zadržali smo ga jedno sat i po dva u hotelu", nasmejao se prvo Marko Gudurić koji je poput ostalih reprezentativaca Srbije "upijao" savete velikog šampiona kakav je Novak Đoković.

"Bilo je dosta pitanja, bili smo kao deca. Razna su pitanja bila o tenisu i košarci, pa u vezi sa oporavkom, gde je on davao neke najbolje savete. Siguran sam da je svima puno značalo što je Nole bio tamo sa nama i što je podelio neke svoje tajne", dodao je srpski košarkaš koji se osvrnuo i na još jednog velikog majstora - Nikolu Jokića.

"Mislim da je svima jasno da je Nikola lider, pored njega je tu Vasa. Prelagano je sa njim igrati, čini sve nas mnogo boljima. Trudim se da uživam kad sam u ekipi sa njim. Kada nisam, onda je mnogo teže".

Marko Gudurić je na širem spisku reprezentacije Srbije koji trenutno broji 16 imena, a na kome su i "roviti" Nemanja Nedović i Nemanja Bjelica za koje je Svetislav Pešić objasnio da su u konkurenciji za odlazak na Eurobasket. Konačnu odluku o tome ko putuje u Prag doneće u sredu, posle finalnog treninga.