Šesta lična

ŠESTA LIČNA OPET NA MONDU: EUROBASKET POČINJE: Tu je Kari Pešić, tu su neki novi klinci, a tu su i Miloš i Edin!

Autor Mladen Šolak

Mondo podkast "Šesta lična" ponovo je tu. Uz Miloša Jovanovića i Edina Avdića dočekajte i ispratite predstojeće Evropsko prvenstvo u košarci!

Izvor: Mondo

Jeste li spremni?

Ako niste, imate vrlo vremena da se spremite jer vaš (ne)omiljeni tandem je ponovo na Mondu!

Šesta lična
Izvor: YouTube/MONDO portal

Miloš i Edin uzeli su jednu malu pauzu, a sada su spremni da vas razvesele dok traje Evropsko prvenstvo u košarci na kojem će Srbija Svetislava Pešića pokušati da se domogne medalje!

Malo je reći da su Srbija i Eurobasket par iz snova. Naša zemlja je u ovoj ili onoj formi često osvajala zlatne medalje na ovom takmičenju, ali poslednji put još 2001. Tada je Svetislav Pešić sa klupe gledao kako Peđa Stojaković, Dejan Bodiroga i ostali sa lakoćom brišu parket sa ostatkom starog kontinenta. Sada, magični Piroćanac je dvadeset i jednu godinu stariji, a na terenu su isto neki novi klinci. Jesu li zreli da naprave novi podvig?

U prvom delu najave Eurobasketa, Miloš i Edin bave se stanjem u grupama A i B. U grupi A, koja će se igrati u Gruziji, prvi favorit je izvesno Španija – uprkos smeni generacija koja ih je ostavila bez velike većine prepoznatljivih lica. Ipak, ako smo nešto naučili prethodnih godina, to je da su Španci uvek Španci, te ni njih, ni starog vuka Skariola ne treba potcenjivati.

Svoju šansu će u Tbilisiju vrebati još i Turska, Belgija, Bugarska i domaćin, te Crna Gora koja je "administrativno“ upala umesto Rusije. Turci su ekipa koja puno zavisi od raspoloženja (kao i uvek), Belgijance smo dobro upoznali pre dva meseca, a biće zanimljivo videti mogu li Bugari i Crnogorci do nekog iznenađenja. Gruzija je drastično oslabljena neigranjem Toka Šengelije, pa nad njima stoji veliki znak pitanja.

Grupa B vodi nas u Keln, i nosi popularni epitet "grupe smrti". A kako i drugačije kad su tamo, pored domaćih Nemaca, još i Francuzi, Litvanci i Slovenci? Aktuelni evropski šampion iz 2017. dolazi i sa Dončićem i sa Dragićem, ali imaće pune ruke posla sa "tornjevima blizancima" Valančijunasom i Sabonisom, te sa francuskim "fizikalcima" koji su ubedljivo fizički najsnažnija ekipa na turniru.

Svoju šansu za kvalifikaciju vrebaju drastično oslabljeni Nemci, a to će pokušati da iskoriste Mađari i pre svega Bosna i Hercegovina, koja na turnir odlazi na krilima velike pobede nad Francuzima. Mogu li Džanan Musa i Jusuf Nurkić da naprave jedno malo čudo u "Lankses Areni"?

Pitanja mnogo, a imamo li odgovore? Naravno da nemamo. Samo loš humor i još goru analitiku, pa, ko preživi ovih prvih sat i kusur, pričaće natenane... u svakom slučaju, srećan početak nove Šeste Lične svima pa i nama!

I naravno, pišite nam u komentarima šta mislite o novom ruhu podkasta! Sigurni smo da imate komentare...

Tagovi