GOTOVO!

U PARTIZANU NIJE USPEO, SAD JE POTPISAO ZA EVROPSKOG VELIKANA: "Žoc" ga pustio, on će igrati sa bivšim igračem Zvezde!

Autor Nebojša Marković

Dalas Mur je letos napustio Partizan posle jedne sezone u Beogradu, a u narednoj sezoni nosiće dres CSKA iz Moskve.

Izvor: MN Press

CSKA nastavlja da se pojačava igračima koji su prošle sezone nastupali za beogradske "večite"! Ruski velikan je ovog leta u svoje redove već doveo Dejana Davidovca iz Crvene zvezde, a sada je stigao i nekadašnji igrač Partizana.

Dalas Mur je potpisao kratkoročni ugovor sa Moskovljanima i pokušaće da se nametne u timu koji će u narednoj sezoni igrati samo u VTB ligi.

Mur je prošle sezone nosio dres Partizana, ali u timu Željka Obradovića nije uspeo da ima standardnu rolu. Imao je promenljivu ulogu - igrao je redovno u finišu sezone, ali je često bio rešenje sa klupe, pa čak i igrač koji je mečeve gledao sa tribina.

Ovaj 27-godišnji Amerikanac koji je postao naturalizovani reprezentativac Albanijeje prošle sezone u ABA ligi u proseku igrao 15.3 minuta po meču. Beležio je 8.7 poena, 1.4 asistencije i 1.1 skok po meču.

Inače, Mur nije jedini kojeg je CSKA potvrdio za novog igrača. To je i centar Andrej Desjatnikov, koji je takođe potpisao kratkoročni ugovor sa CSKA. On je u karijeri igrao za Zenit, Himki, ali i klubove kao što su Dinamo Vladivostok i Samara.