OVO SE ČEKALO

I AMERIKA ĆE GLEDATI SRBIJU NA SVETSKOM PRVENSTVU! Ugovor je potpisan, svuda će se pratiti Marinine "lavice"

Autor Nemanja Stanojčić

FIBA je postigla dogovor sa kompanijom "Gugl" i mečevi sa predstojećeg Mundobasket biće prenošeni i tamo.

Izvor: MN Press

FIBA je potvrdila lepe vesti, utakmice ženskih košarkaških reprezentacija sa predstojećeg Svetskog prvenstva prenosiće se i u Americi. Dogovorena je saradnja sa "Guglom" i ta kompanija postaje partner FIBA u narednom periodu.

To partnerstvo počeće već od Mundobasketa u Australiji (počinje 22. septembra) i utakmice sa tog šampionata biće prenošene i u SAD, što će svakako popraviti gledanost. Na šampionatu učestvuje i Srbija pod komandom Marine Maljković.

"ESPN će prenostii sve utakmice sa Svetskog prvenstva, šest mečeva prenosiće ESPN2 i ESPNU, dok će ostali mečevi biti prenošeni na EPSN+. Takođe, šest mečeva će uživo biti prenošene na FIBA "YouTube" kanalu i preko drugih platformi za striming", navodi se u saopštenju.

Povodom svega toga oglasio se i generalni sekretar FIBA Andreas Zaglis. Uveren je da je ovo važan korak za žensku košarku i da će mnogo pomoći u narednom periodu. Prvenstveno na poboljšanju interesovanja i gledanosti.

"FIBA ima cilj da gradi žensku košarku i da je podigne na viši nivo. Presrećni smo što smo postigli dogovor o partnerstvu i jedva čekamo da radimo sa tako prestižnim brendom. Ovo obećava sjajne stvari za žensku košarku i interesovanje širom sveta. Raudjemo se što ćemo privući još navijača", rekao je Zaglis.

Što se takmičenja tiče, Srbija je smeštena u Sidnej i igraće sa domaćinom Australijom, Francuskom1, Kanadom, Japanom i Malijem.