Sad je jasno!

EVO ZAŠTO BJELICA NE IDE NA EUROBASKET! Stiglo zvanično objašnjenje - Srbija ovog puta MORA bez njega!

Autor Dušan Ninković

Otkriveno zašto kapitena nema na spisku Svetislava Pešića!

Izvor: MN Press

Selektor košarkaša SrbijeSvetislav Pešić izabrao je 12 putnika na Evropsko prvenstvo, a na spisku se nije našao jedan od dvojice kapitena - Nemanja Bjelica. NBA šampion iz prethodne sezone i novo pojačanje Fenerbahčea propustiće veliki turnir sa Srbijom, a razlog za to je povreda od koje nije uspeo da se oporavi.

Odmah nakon objavljivanja spiska putnika za Evropsko prvnestvo koje će srbija početi u Pragu, o zdravstvenom stanju ekipe oglasio se prof. dr Dragan Radovanović. On je prethodnih dana vodio računa o zdravstvenom stanju reprezentativaca.

"Nemanja Bjelica se nakon povrede lista desne noge nije u potpunosti vratio u trenažni proces i trenutno nije u mogućnosti da u tako kratkom vremenskom periodu do početka Evropskog prvenstva dostigne nivo fizičke spreme kakav je potreban za jedno toliko zahtevno takmičenje. Nemanja Nedović se u potpunosti oporavio od povrede zadobijene u meču sa Slovenijom, priključio se treninzima u punom intenzitetu. Nikola Milutinov se tokom poslednja dva dana nalazi pod virozom, zbog čega mu je preporučena pošteda od napora u trajanju od nekoliko dana, ali njegovo učešće na Evrobasketu se ne dovodi u pitanje", saopšteno je iz Košarkaškog saveza Srbije.

Nakon što je postalo jasno da će Srbija bez iskusnog Bjelice krenuti po evropsko zlato, jasno je i koji igrači će pokrivati poziciju krilnog centra. Pored Marka Jagodića-Kuridže i Dejana Davidovca, selektor Pešić bi na tom mestu u timu mogao da koristi Vladimira Lučića i Nikolu Kalinića, a možda i Nikolu Jokića - o čemu je bilo priče na poslednjoj konferenciji.