HIT

FOTO UBOD - TEODOSIĆ IPAK NA "SPISKU" SRBIJE! Pojavio se TOTALNO DRUGAČIJI sastav "orlova", tu je još jedan NBA igrač!

Autori Milutin Vujičić Nikola Lalović

Košarkaška reprezentacija Srbije sa Teodosićem, Simanićem i Petruševim? Ne, pogrešili su...

Izvor: MN Press/MONDO/Nikola Lalović

/Od izveštača Monda sa Eurobasketa Nikole Lalovlća/

Košarkaška reprezentacija Srbije doputovala je jutros u Prag i smestila se u hotel ispred kog su ih dočekali novinari beogradskih redakcija, a tek večeras u 20 časova odradiće i prvi trening uoči početka Eurobasketa. Prema ranije utvrđenom protokolu, prvo su Izraelci utrčali u "O2 arenu", gde organizatori i dalje pred mečeve zakazane za petak - testiraju brojne stvari, između ostalog i funkcionalnost velikog semafora.

Tako su sređivali i grafiku koja se tiče košarkaške reprezentacije Srbije, ali se tu upravo dogodio jedan propust - malo više su promašili spisak igrača koje je sa sobom poveo selektor Svetislav Pešić.

Na spisku koji je čitavo jutro stajao na semaforu pojavilo se ime kapitena Miloša Teodosića čije je "precrtavanje" izazvalo veliku pažnju javnosti, pa je selektor Pešić na konferenciji za medije morao da objašnjava iskusnog plejmejkera nema jer se koncepcijski ne uklapa u njegovu reprezetanciju. Teodosić je bio jedan od prvih koji su "otpali" sa šireg spiska reprezentacije, ali nije i jedini koga su organizatori nespretno dopisali na semafor.

Tu su još i Boriša Simanić, Alen Smailagić, Filip Petrušev, Balša Koprivica i Nikola Jović, što će reći da je tačno polovina imena na semaforu bila pogrešna. 

Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Podsetimo, Srbiju će na Eurobasketu predstavljati sledeći košarkaši: Vasilije Micić, Ognjen Jaramaz, Vanja Marinković, Marko Gudurić, Nemanja Nedović, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Dejan Davidovac, Marko Jagodić-Kuridža, Nikola Jokić, Nikola Milutinov i Dušan Ristić.

Srbija će na startu biti bez Nikole Milutinova koji nije doputovao u Prag, a više detalja saznaćemo od selektora Pešića koji će se novinarima obratiti na konferenciji za medije u 21 čas. Prvi meč Srbija igra protiv Holandije u petak (1. septembar) od 21 čas, a potom "orlovima" slede dueli sa domaćinom Češkom (3. septembar), nakon čega sledi dan pauze. Zatim dolaze mečevi sa Finskom (5. septembar) i Izraelom (6. septembar). Grupnu fazu u Pragu i pred nadamo se selidbu u Berlin "zatvaramo" protiv Poljske (8. septembar).