Sa Kosova!

"TEODOSIĆ MI JE IDOL, A JOKIĆ? MA DAJTE!" Sin legende Zvezde pred "orlove" priznao: Srpski mi je loš, ubiće me tata!

Autor Nikola Lalović

Od izveštača MONDA sa Eurobasketa Nikole Lalovića: Deni Avdija je posle prvog treninga Izraela na Eurobasketu pričao o Srbiji, Nikoli Jokiću, ali i o Milošu Teodosiću!

Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Košarkaši Srbijestigli su u Prag, a onda su malo nakon njih u isti hotel pristigli i reprezentativci Izraela zbog kojih su brojne naoružane snage stajale ispred "Meriot" hotela u kome su se nalazli i naši momci. Prvi meč Izraelci igraju sa Finskom i dok stignu do 6. septembra i meča sa Srbijom već će se mnogo toga znati, ali Denija Avdiju su srpski novinari zaustavili posle treninga i zamolili ga za nekoliko reči na srpskom!

"Srpski mi je loš, ubiće me tata", rekao je on uz osmeh, ali onda je krilni igrač Vašington Vizardsa počeo da priča o meču u kome će se za nekoliko dana sastati njegove dve domovine

"Uvek je zadovoljstvo za mene, to je uvek sjajno takmičenje sa Srbijom još od juniorskih dana. Ja sam birao između Srbije i Izraela i izabrao sam da igram za Izrael, dolazim da se takmičim. Srbija je uvek sjajan tim, ali nadam se da ćemo uspeti da ih pobedimo", rekao je on, a onda je pored njega prošao plej Partizana Jam Madar i potapšao ga po grudima.

Kada su se dva reprezentativca Izraela koja imaju veze sa Srbijom pozdravila usledilo je pitanje šta je tata Zufer savetovao svom sinu pred Eurobasket.

"Rekao mi je samo da igram svoju igru, da uživam. Radim ovo ceo život i neću imati mnogo prilika da igram na Evropskom prvenstvu, tako da kada god igram, protiv koga god, na kom god takmičenju samo mi kaže da igram najjače moguće i da uživam u tome."

Pogledajte kako je izgledao trening Izraela:

S obzirom na svoje korene, Deni je tokom odrastanja imao idole i iz Srbije! A ime tog idola greškom organizatora pisalo je na semaforu iznad Avdijine glave!

"Moram da kažem da sam mnogo gledao Teodosića, on je bio glavni igrač dok sam odrastao", rekao je on, a na pitanje ko će biti najteži za čuvanje u timu Srbije se samo nasmejao i rekao:

"Ma daj, “Džoker”!"