MUKE!

UŽASNA VEST ZA GALINARIJA - VEĆ JE ZAVRŠIO SEZONU! Italijan doživeo tešku povredu, pa se javio na društvenim mrežama!

Autor Nemanja Stanojčić

Danilo Galinari pokidao je prednje ukrštene ligamente kolena...

Izvor: Twitter/@ClutchPointsApp/screenshot

Užasna vest za Danila Galinarija (34), pokidao je prednje ukrštene ligamente levog kolena i po svemu sudeći završio sezonu. Istu povredu doživeo je 2013. godine i čeka ga dug period rehabilitacije. Oporavak od ovakve povrede obično traje između šest i 12 meseci, a s obzirom na njegove godine to neće biti tako brzo.

Povredu je doživeo na meču kvalifikacija za Mundobasket protiv Gruzije i tada je bilo spekulacija da je u pitanju jedna od najtežih povreda u sportu. Prve informacije bile su da je u pitanju meniskus i da će morati kraće da pauzira, da bi posle dodatnih pregleda nažalost bilo ustanovljeno nešto drugo. Zbog toga nije sa timom na Eurobasketu i pitanje je kada bi mogao da se vrati na teren.

"Za mene je ovo veoma teška nedelja, saznao sam težinu povrede. Činjenica da neću moći da budem na parketu sa saigračima u Bostonu me mnogo boli. Obećavam da ću naporno da radim kako bih se što pre vratio na teren. Zahvalan sam svima na podršci", napisao je Galinari na društvenim mrežama i potvrdio da ga čeka duža pauza.

Galinari je prethodne dve sezone proveo u Atlanti, bio je saigrač sa Bogdanom Bogdanovićem, a letos je u sklopu trejda poslat u San Antonio koji ga je otpustio, pa je potpisao dvogodišnji ugovor sa Seltiksima vredan 13,3 miliona dolara. Pored ovih timova u NBA ligi nosio je dresove Njujork Niksa, Denvera, Klipersa i Oklahome.