Skandal

HAOS NA EUROBASKETU: "NAPUSTIĆEMO TURNIR, NAPALI NAM IGRAČA" NBA as dobio batine posle frke? Opet skandal i zbog sudija!

Autor Mladen Šolak

Utakmica Gruzije i Turske završena je haosom na terenu, posle čega Turci tvrde da je NBA igrač dobio batine u svlačionici!

Izvor: Youtube/FIBA Media

Potpuni haos na Evropskom prvenstvu u grupi koja se igra u Tbilisiju, u Gruziji! Domaćin je paklenoj završnici posle dva produžetka pobedio favorizovanu Tursku 84:81, a utakmicu je obeležio skandalozni kraj. Selektor gostiju Ergin Ataman je isključen, igrači dva tima Furkan Korkmaz i Duda Sanadze su izbačeni na četiri sekunde pre kraja zbog sukoba, a Turska je uložila žalbu optuživši sudije da su joj ukrale 22 sekunde, što se zaista i videlo na snimku. A haos je tu tek počeo!

Pomoćni trener Turske Hakan Demir došao je na konferenciju za novinare i održao dramatično obraćanje. On je rekao da se posle meča u restriktivnom prostoru dogodio fizički napad na reprezentativca Turske Furkana Korkmaza. "Trojica gruzijskih igrača su ga napala", rekao je on, dok je prekidao obraćanje da bi telefonirao. Nedugo posle toga, potpredsednik Košarkaškog saveza Turske Omer Onan zapretio je napuštanjem turnira. "Ako nam ne bude dostavljen snimak sa bezbednosnih kamera, napustićemo turnir!", povikao je legendarni turski košarkaš.

Izvor: Twitter/euroleaguetime1

A svemu tome je prethodio zaista neverovatan snimak sa utakmice, na kojem se vidi da je očigledno vreme išlo i dok su igrači bili "u klinču" na terenu, a igra nije bila u toku. Pogledajte snimak koji pokazuje da su arbitri i zapisnički sto očigledno napravili veliki previd:

Na sudije su se u nedelju žalili i Litvanci, optuživši ih da su im "ukrali" slobodno bacanje. Iako je selektoru Nemačke Gordonu Herbertu dosuđena tehnička greška, Litvanci su ukazali na to da nisu izveli slobodno bacanje koje je trebalo da izvedu zbog te odluke. Zbog svega viđenog, kao i zbog spektakularne pobede BiH nad Slovenijom uz loš nastup besnog Luke Dončića, nedelja je do sada bila daleko najuzbudljiviji dan Evropskog prvenstva u košarci. A glavne borbe tek počinju!