SVAKA ČAST

SRBIJA JE PRVAK EVROPE! Košarkaši ispali u Nemačkoj, a basketaši pokazali MOĆ u Austriji - NESTVARNA dominacija!

Autor Nemanja Stanojčić

Basketaši Srbije osvojili su zlato na Evropskom prvenstvu

Izvor: Printscreen/YouTube/FIBA 3X3

Košarkaši su eliminisani sa Eurobasketa, basketaši su osvojili titulu prvaka Evrope i to četvrti put uzastopno! Za razliku od pulena Svetislava Pešića koji su u Berlinu šokirali sve i završili takmičenje, selekcija u basketu tri na tri potvrdila je dominaciji i u Gracu je srušila Letoniju - 21:14!

Do novog zlata srpski basketaši stigli su veoma ubedljivo. Letonci im ni u jednom momentu nisu pripretili. Još jedna dominantna partija tima koji je još jednom došao do fenomenalnog rezultata. Selekciju Srbije predstavljali su Dejan Majstorović, Mihajlo Vasić, Strahinja Stojačić i Marko Branković. Rezultat za svaku pohvalu.

Do novog, četvrtog uzastopnog evropskog zlata, stigli su na perfektan način. Nisu izgubili nijedan meč. Krenulo je od Slovenije (21:14), nastavilo se sa Izraelom (21:13), pa je u četvrtfinalu pala Poljska u nešto neizvesnijem meču (21:18). Bes je iskaljen na Holandiji (21:10), pa je potom ekipa stigla do još jedne sigurne i ubedljive pobede u meču za najsjajnije odličje. Nova medalja je stigla!

"Bili smo uvereni da smo ukleti, jer smo osvojili samo jednu medalju sa prva dva-tri prvenstva Evrope. Ispisali smo istoriju. Ne mogu da verujem šta smo uradili. Svaki put treba doći, naći motivaciju, da se ne shvati pogrešno, uvek imamo motivaciju kada igramo za reprezentaciju, ali je ovo stvarno nestvarno. Letonci su sjajan tim, pokazali su karakter više puta, ovog puta smo mi bili bolji i pobedili smo", rekao je Majstorović koji je pred mikrofon stao sa svojim sinom koji mu je bio u naručju.

Tagovi