BORBA

OBRADOVIĆ NANEO PRVI PORAZ ZVEZDI NA PRIPREMAMA: Dobrić blistao, Lojd i Džejms presudili crveno-belima!

Autor Nemanja Stanojčić

Crvena zvezda izgubila je od Monaka u prvom meču turnira u Turskoj.

Izvor: Arenasport

Crvena zvezda doživela je prvi poraz na pripremama za novu sezonu. Posle dva trijumfa u Beogradu, na startu turnira u Turskoj, bez Nemanje Nedovića, poraženi su od Monaka - 93:88 (24:20, 23:20, 30:23, 16:25). Tim Saše Obradovića na kraju je odneo pobedu, ali je ekipa Vlade Jovanovića pokazala veoma dobru igru, posebno u poslednjoj četvrtini kada je posle dvocifrenog minusa stigla nadomak trijumfa.

Bio je francuski tim bolji tokom većeg dela meča, na ulasku u poslednji kvartal imao je "+14" (77:63), a sredinom četvrte deonice je Monako imao 13 poena prednosti i delovalo je da je meč rešen. Tako nije mislio srpski tim, pre svih Ognjen Dobrić. Usledila je serija crveno-belih posle koje su stigli na samo dva poena minusa (83:81). Bila je to najava dramatične završnice što se i dogodilo.

Marković je poenima, uz faul i realizovano slobodno bacanje smanjio na "-1" (85:84), pre toga je iskusni plej imao sjajnu asistenciju za Luku Mitrovića. Majk Džejms je na to odgovorio trojkom, pa je Dobrić ušao u seriju od četiri uzastopna poena. Monako je pojačao odbranu, Bentil nije uspeo da se snađe, Marković je pogrešio pri dodavanju, a Mitrović je faulirao Džejmsa. Majk je bio polovičan sa penala što je dalo nadu Zvezdi (91:88). Jovanović je tražio tajm-aut da nacrta napad za produžetak, Mitroviću su izbili loptu, pa je lakim poenima u kontri stavljena tačka na meč.

Što se statistike tiče Zvezda je najveći problem imala sa slobodnim bacanjima (13/22), dok je bila dobra u skoku (26 naspram 33), šutu za dva (21/29) i solidan šut za tri poena (11/26). Imaće Zvezda još dve provere u Turskoj, u petak protiv Jeniseja i u nedelju protiv Lokomotive Kubanj. Posle toga sledi put u Nikoziju gde će igrati sa Olimpijakosom i Peristerijem.

ZVEZDA: Holand6, Lazarević 10 (5sk, 4as), Adams (9, 6izg), Mitrović 6, Lazić 3, Martin 4, Dobrić 18, Ivanović, Ilić, Marković 11, Petrušev 11, Bentil 10