Simbolika!

SVE O TETOVAŽAMA LUKE DONČIĆA - SVAKA KRIJE VAŽNU PORUKU: "Šarao" se 7 puta, ali za jednu čuva posebno mesto!

Autor Dušan Ninković

Slovenački košarkaš već godinama ukrašava svoje telo tetovažama sa jakom porukom.

Izvor: MN Press

Slovenački košarkaš Luka Dončić nije uspeo da odvede svoju ekipu do drugog uzastopnog trofeja na Evropskom prvenstvu, pa je pred njim sada pripremni period za novu NBA sezonu. U njoj će probati da ekipu Dalasa odvede do šampionskog prstena, trofeja koji mu je najveći cilj u SAD, a američkim medijima mladi košarkaš zanimljiv je i van parketa.

Nije nikakvo iznenađenje da su NBA igrači često tetovirani, a pojedini američki sajtovi bavili su se simbolikom Dončićevih tetovaža. Oni su analizirali šta je sve Luka želeo da ima na svom telu, uz opasku da će jednu tetovažu tek uraditi. Koliko god da mu telo bude "išarano", Luka Dončić će sačuvati prostor za tetovažu koju će uraditi nakon osvajanja NBA lige. Do tada, slovenački košarkaš tetovirao je nekoliko simbola od kojih mnogi imaju snažnu poruku. Ovo su sedam tetovaža koje se ističu na Dončićevom telu:

Orao

Impresivna tetovaža orla na spoljnoj strani leve podlaktice privlači najviše pažnje kada se radi o šarama na Dončićevom telu. On je baš tu pozicionirao veoma detaljno oslikanog orla, koji svojom lepotom i simbolikom predstavlja prako remek-delo. Ptica koja je simbol moći, mudrosti, samopouzdanja, ali i pobede detalj je koji nikako nećete propustiti ako se zagledate u Dončićeve tetovaže.

Oko

Neko ovaj simbol tumači kao "Božije oko", drugi ističu da je to masonski znak, a zapravo on simbolizuje Lukinu povezanost sa verom. Na ovaj način Dončić se povezuje sa Bogom i pokušava da pronađe mir, ali i da u isto vreme pokaže svoje liderske sposobnosti i pravac u kojem želi da ide.

Eurobasket 2017

Kada je osvojio jedan od najbitnijih trofeja u karijeri, morao je da se "šara". Mesto za NBA titulu, ali ono za trofej sa nacionalnim timom je popunjeno. Predvođeni Dončićem i sjajnim Goranom Dragićem Slovenci su 2017. godine osvojili Evropsko prvenstvo pobedom nad Slovenijom, a košarkaš Dalasa ponosan je na taj rezultat.

Pirat

Gusarka glava i dva brodića oko nje za Luku Dončića su simbol slobode. Oni pokazuju lojalnost ideji, ali i nekontrolisani duh koji uek teži novim izazovima, putovanjima, promenama... Znamo da je Dončić u dosadašnjoj karijeri igrao samo za dva tima, pa je jasno da ovom simboličnom tetovažom na leđima poručuje i da neće često menjati tabor već da želi da mu način života bude isti kroz celu karijeru.

Tigar

Na unutrašnjoj strani leve podlaktice nalazi se jedna od prvih tetovaža koje je Dončić uradio. Iako bi mnogi tražili simboliku u liku tigra koji se nalazi blizu Lukinog dlana, on je jednom prilikom otkrio da to zapravo nije slučaj. Tetovirao je tigra na ruci samo zato što voli tu životinju, a ne zbog njene snage, hrabrosti ili neke druge karakteristike.

Izvor: MN Press

Latinski citat

Verovatno najozbiljnija tetovaža koju ima! Ili, možda bolje da kažemo, tetovaža sa najozbiljnijom porukom. "Nikad ne odustaj. Nikad se ne predaj", poruka je koju je Dončić istetovirao kao vid motivacije. Izabrao je ručni zglob za dve poruke kojima bi svaki NBA igrač morao da se vodi ukoliko planira da napravi veliku karijeru u najjačoj ligi na svetu.

Izvor: Profimedia

Broj 7

Slovenački košarkaš u NBA ligi nosi broj 77, dok je u Real Madridu nosio 7, pa ne čudi što to ima i na svom telu. Dončić je bio kreativan kada je rešio da tetovira svoj omiljeni broj, pa tako tetovažu prate mesec i palmino lišće, a Luka veruje da mu sedmice kojima je okružen donose sreću. Po njegovom mišljenju, što više sedmica, to bolje!