Bizarna situacija!

HAOS U ŠPANIJI - GASOL ŽELI DA IGRA, ALI MU PRAVILA NE DAJU: Rešenje je da Pau postane predsednik?!

Autor Dušan Ninković

Španska košarka dobija tim za koji će navijati i brojni ljubitelji košarke koji ga do skoro nisu pratili.

Izvor: MN Press

Španija je osvojila titulu na Eurobasketu pobedom nad Francuskom, ali je košarka u toj zemlji u centur pažnje i zbog jedne veoma neobične situacije. Samo nekoliko nedelja pred početak sezone veliki problem ima Đirona, koja je pre godinu dana dobila najveće pojačanje u vidu iskusnog Marka Gasola.

Mlađi od slavne braće ne želi da ode u penziju već bi voljeni klub da predvodi i u elitnom rangu takmičenja, protiv najboljih timova u zemlji. Ali... Zbog toga što je predsednik kluba, Mark Gasol ne može da bude registrovan kao igrač. Iako je legenda španske košarke, pravila mu ne dozvoljavaju da istovremeno obavlja dve funkcije, pa on i dalje nije licenciran za prvenstvo.

Zbog toga se klbu susreće sa novim problemom. Mark Gasol trenira i igra prijateljske utakmice, ali vremena da se sredi papirologija sve je manje. Čini se da je u ovom trenutku jedino rešenje koje bi zadovoljilo sve učesnike da Mark odustane od presedničke funkcije i posveti se finišu igračke karijere, a da ulogu prvog čoveka klbua preuzme njegov penzionisani brat Pau!

Tako bi braća mogla da sarađuju na novom, veoma ambicioznom projektu, a Mark bi ispunio svoju želju da odigra sezonu u elitnom rangu sa klubom iz grada u kojem je rođen. Inače, ovaj klub i oživeo je zahvaljujući mlađem od braće Gasol.