REKAO SVE

MALJKOVIĆ PRIZNAO - ZABRINUT SAM ZA SRPSKU KOŠARKU! Legendi se to ne sviđa: Nekada ČETIRI zlata za jedno leto, a sada?

Autor Nemanja Stanojčić

Božidar Maljković pričao je i o sprskoj košarci i nedavnom Eurobasketu

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Srbija je završila Eurobasket u osmini finala porazom od Italije. Nije stigla do medalje. Zlato je pripalo Španiji, srebro Francuskoj, bronza Nemačkoj. Posle svega svi su razočarani, potvrdio je to i Nemanje Nedović, a o svemu tome nije želeo previše da priča Božidar Maljković.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije otišao je u Crnu Goru povodom 15 godina od prijema tamošnjeg komiteta u olimpijsku porodicu. Razgovarao je sa novinarima o tome. Odmah je naglasio da ne želi previše da priča o košarci, jer razmišlja o mnogim drugim sportovima.

"Mogu da pričam o briljantnoj Španiji, fantastičnoj taktičkoj pripremi mog prijatelja Serđa Skariola, Nemcima koji su imali sjajnu timsku koheziju. O nama ne bih. Izašao sam iz košarke, ne bavim se time, imam 40 sportova. Rekao sam da košarci neću pridavati posebnu pažnju, oni su jaki sami po sebi. Sada razmišljam o maloj Angelini Topić, Adriani Vilagoš, našim šampionkama u atletici i o drugim sportovima", rekao je Maljković za "Vijesti TV".

Iako je naglasio da neće previše da pria o igri po obručima, kako je intervju odmicao, tako se malo otvorio, pa je o Srbiji pričao kroz primere Skariola i njihovog saveza. Dao je i savet Crnogorcima o tome, pa je onda i otkrio šta ga posebno zabrinjava u srpskoj košarci.

"Skariolo ima sreću da uz sebe ima pametnog momka i bivšeg igrača, što se obično ne poklapa, predsednika saveza Horhea Garbahosu. Idu ispred vremena, što u košarci treba da se radi. Napravili su trening centar pored Marbelje. Predlažem ljudima iz košarkaškog saveza Crne Gore da odu i da vide kako izgleda, sve je savršeno. Mene, sa stanovišta srpske košarke, brine to što su Španci igrali sva finala ovog leta i u muškoj i ženskoj konkurenciji. Mi smo osvojili samo jednu bronzu. Dok je bio Žarko Varajić, jednog leta smo osvojili četiri zlatne medalje. To mene brine", zaključio je Maljković.