Bravo!

HIT - IVON ANDERSON U KOLU NA ULICAMA SIDNEJA: Srpkinje slavile veliku pobedu, Amerikanka igra kao da je iz Užica!

Autor Dušan Ninković

Fantastična atmosfera u nacionalnom timu nakon velike pobede.

Izvor: Instagram/jelenatodoroviic

Spektakularan nastup na Svetskom prvenstvu košarkašice Srbije ulepšale su velikom pobedom protiv Francuske. Trijumf koji je obeležila neverovatna trojka Saše Čađo i partija Tine Krajišnik sa modricama na licu obeležilo je i kolo u Sidneju! Na ulicama ovog grada u Australiji igrale su srpske reprezentativke i navijači koji su ih bodrili do trijumfa, a posebno se istakla Ivon Anderson!

Amerikanka koja je već nekoliko godina član reprezentacije Srbije prvo je oduševila nacija majicom na kojoj je pisalo da je Srpkinja, zatim glasnim pevanjem himne "Bože pravde", a sada i plesnim pokretima. Tradicija je tu da bi se negovala, pa je Anderson naučila da igra kolo kako bi u slavlju mogla da se pridruži saigračicama!

Tako je plejmejker nacionalnog tima ulepšao slavlje tima, a fantastična atmosfera u timu Marine Maljković pokazuje nam da ćemo od ovih devojaka i narednih godina dobijati lepe vesti sa najvećih takmičenja. U Australiji će biti izuzetno teško stići do medalje, ali podmlađena Srbija mogla bi da dominira u godinama ispred nas. Pogledajte kako je izgledalo slavlje:

Inače, reprezentacija Srbije najveća je žrtva pravila na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu. Iako su "Marinine lavice" izborile treće mesto pobedom u grupi, u četvrtfinalu će igrati protiv najboljeg tima na svetu. Žreb, koji je održan nakon grupne faze, spojio nas je sa SAD, drim-timom koji već godinama ne zna za poraz.