POGLEDAJTE

NBA LIGA SNIMILA DOKUMENTARAC U BEOGRADU! Asovi opisali sve u TRI reči - svet će upoznati srpsku košarku! (VIDEO)

Autor Nemanja Stanojčić

Ovako je NBA liga videla Beograd, Bogdanović, Divac, Paspalj, svi su pričali o tome...

Izvor: Printscreen/HoopCities

Beograd na mapi NBA lige. Ljudi iz najjače košarkaške lige na svetu snimili su dokumentarac o glavnom gradu Srbije u sklopu nove aplikacije "Hoop cities". Snimljen je serijal iz osam delova koji istražuje lokalnu kulturu, istoriju i košarkaške zajednice. Svi filmovi moći će da se pogledaju putem NBA League passa od 29. septembra i u prve tri epizode prikazaće Beograd, Pariz i Bolonju.

Pored ta tri grada snimali su i u Kaunasu (Litvanija), Kelnu i Leverkuzenu (Nemačka), Sevilji (Španija), Istanbulu (Turska) i Solunu Grčka) i te epizode biće emitovane u oktobru i početkom novembra. Beograd je predstavljen kao "jedan od najvažnijih košarkaških gradova" i film traje nešto više od pola sata. Ima dosta zanimljivosti koje će svakako privući pažnju mnogih ljubitelja igre pod obručima.

"U epizodi o Beogradu govore Vlade Divac, Bogdan Bogdanović, srpski glumac Darko Perić, Marin Sedlaček, Žalrko Paspalj, Nataša Kovačević. Skrenut je pažnja na uspehe i rivalstvo Crvene zvezde i Partizana, a film se osvrće i na istoriju košarke i ljubav prema ovom sportu koja se prenosi sa generacije na generaciju. Beograd je predstavljen kao najznačajniji košarkaški grad u regionu i rasadnik talenata koji je proslavio evropsku i NBA košarku", navodi se u saopštenju, a kratak insert možete pogledati na snimku ispod.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt