Nova stanica

IGRAO U PARTIZANU, A SAD IDE U SPECIJALNI TIM NBA LIGE: Bivši centar crno-belih igraće sa Šekovim sinom!

Autor Nikola Lalović

Nekadašnji centar Partizana Erik Mika vraća se u Ameriku gde će igrati za jedan poseban tim.

Izvor: MN Press

Skoro celu sezonu 2020/21 Erik Mika proveo je u Partizanu, nakon toga je zaigrao za Burg u Francuskoj, a sada ide u Ameriku gde će u razvojnoj ligi nastupati za tim Ignajt, specijalni tim koji je NBA liga napravila pre nekoliko godina.

Cilj ovog tima je da promoviše mlade igrače i da ponudi alternativu koledžu. Uglavnom u Ignajtu igraju košarkaši koji se spremaju za draft, a do sada je u dve sezone na draftu izabrano čak pet košarkaša ove ekipe. Naravno, uz mlade talente su potrebni i iskusniji igrači da pomognu u razvoju, pa se tu uklapa i 27-godišnji Erik Mika. 

On je već igrao u razvojnoj ligi za Stokton Kingse i te partije su mu i donele debi u NBA ligi za Sakramento, ali i ugovor u Partizanu. 

Sada će u Ignajtu igrati sa veteranima poput Džona Dženkinsa i Pua Džetera, ali i sa sinom Šekila O'Nila Šarifom. Za razliku od oca Šarif O'Nil pokriva pozicije krila i krilnog centra i prošle sezone je igrao za LA Lejkerse u letnjoj ligi. Sada će igrati u duetu sa Mikom, koji je u Stoktonu prosečno beležio 18,8 poena i 12 skokova u razvojnoj ligi.

Tagovi