Ko je u pravu?

JOKIĆ JE U PRAVU, MI NE VOLIMO KOŠARKU! Hrvat zajedno sa Vasom uzeo trofej, pa priznao: Svake godine je sve gore!

Autor Nikola Lalović

Ante Žižić nije bio deo reprezentacije Hrvatske na Eurobasketu, ali je podržao svoje kolege iz nacionalnog tima.

Izvor: MN Press

Sezona u Turskoj počela je Superkupom koji je osvojio Efes i to pobedom nad Fenerbahčeom sa Dimitrisom Itudisom na klupi. MVP tog takmičenja hrvatski košarkaš Ante Žižić je nakon svega u izjavi za medije pomenuo Nikolu Jokića. 

Pre početka Eurobasketa, na pitanje šta misli o očekivanjima  javnosti od naše reprezentacije Nikola Jokić je rekao: "Mi ne volimo sport, ne volimo košarku, volimo da pobeđujemo i to je naš mentalitet". Sada se sa tom izjavom složio Žižić!

"Žao mi je naših igrača. Znate, već nekoliko godina ne uspevamo da ostvarimo dobar rezultat. Mislio sam da je ovo prilika, ali nismo izborili dobar plasman. Čitao sam intervju s Jokićem, rekao je da ljude ne zanima košarka, nego samo osvajanje medalja. I Hrvatska ima takav mentalitet. Nažalost, ljudi su izgubili interes za košarku. Svake godine situacija u hrvatskoj košarci je sve gora", rekao je Žižić.

Žižić nije otišao na Eurobasket odlukom Damira Mulaomerovića koji je sada već bivši selektor Hrvatske, a na meču sa Fenerom pokazao je da je to verovatno bila greška. Uz Vasilija Micića koji je upisao 16 poena i 9 asistencija predvodio je svoj tim sa 25 poena i 5 skokova.