BIRA

SIN LEGENDE PARTIZANA BIRA - SRBIJA ILI HRVATSKA? Rođen u Beogradu, igrao je za Real, a sada mora da PRELOMI!

Autor Nemanja Stanojčić

Mario Nakić još uvek nije odučio za koju reprezentaciju će igrati.

Izvor: MN Press

Mario Nakić još uvek nije odlučio hoće li igrati za Srbiju ili Hrvatsku. Sin legende Partizana Iva Nakića nedavno je potpisao za Igokeu i igraće u ABA ligi. Biće to prilika za novo dokazivanje pred svima. Željan je da pokaže da nije slučajno nosio dres slavnog madridskog Reala.

Pre nego što je pričao o novim izazovima i sezoni i onome što sledi, dobio je pitanje o reprezentativnom izboru. "Odabir reprezentacije? O tome ćemo kada bude vreme za to", rekao je Nakić u intervjuu za riječki "Novi list". Za zada još nije odlučio, ali ima izbor. Rođen je u Beogradu, ali zbog oca može da igra i za "kockaste".

U mlađim kategorijama igrao je za Zemun i Partizan, da bi sa 14 godina otišao u Madrid i tamo nastavio razvoj. Bio je tamo prvo u mlađim kategorijama, sa njima je osvojio juniorski turnir Evrolige, bio je i MVP, a za prvi tim debitovao je u martu 2018. godine. Nije tamo uspeo da dobije pravu šansu, pa je išao na pozajmicu u Ostende, posle toga je potpisao za Andoru i sada je u Laktašima.

"Ne bih rekao da je dolazak u Igokeu korak unazad. Ne razmišljam tako, već smatram da je ovo super prilika, jer ovaj klub ima dobre rezultate i u ABA ligi i u FIBA Ligi šampiona. Oni su 'izbacili' puno igrača koji su kasnije prešli na još veći nivo i to je dobro za mene. Došao sam da radim, da igram i da se dokažem", jasan je Nakić.