SPREMNI

MEGA SA NAJMLAĐIM TIMOM KREĆE U NOVU SEZONU ABA LIGE! Velike promene i isti ciljevi: "Hoćemo plasman u plej-of"

Autor Nemanja Stanojčić

Novu sezonu Mega počinje u ponedeljak, a prosek godina igrača je samo 20,1 godinu...

Izvor: KK Mega/Ivica Veselinov

Mega novu sezonu ABA lige počinje protiv FMP-a. Ponovo će imati najmlađi tim, ne samo u regionu, već verovatno i u Evropi, pošto je prosek 20,1 godina. Na klupi je došlo do pomena, kao i u igračkom kadru. Uprkos svim tim podacima i detaljima ekipa ima velike ambicije i u predstojećoj sezoni.

Potvrdio je to Goran Ćakić koji već 10 godina obavlja funkciju generalnog menadžera u klubu. "Ciljevi su nam isti. Razvoj mladih igrača i samog tima nije moguć bez težnje za pobedom na svakoj utakmici. Pokušaćemo da budemo što konkurentniji svim ekipama, a primaran plan je plasnman u plej-of u kome će od ove sezone učestvovati osam timova. Smatram da je to odlična stvar i da će doprineti da liga bude takmičarski još zanimljivija do samog kraja. Svaku šansu da uradimo i nešto više pokušaćemo da iskoristimo. I prošle sezone znali smo da iznenadimo favorite, zabeležili smo velike pobede protiv Budućnosti, Cedevita Olimpije i Partizana. Verujemo da dobre rezultate možemo da zabeležimo i ove sezone i za to smo se temeljno pripremali", rekao je Ćakić.

Napravila je Mega velike promene kako u igračkom kadru tako i u stručnom štabu, a pre priče o tome govorio je o Nikoli Joviću koji je otišao u NBA ligu. "Izuzetno smo ponosni što smo i ovog leta iz naših redova imali igrače na draftu. Nikola Jović ne samo da je izabran od strane Majamija već je i potpisao ugovor sa ekipom sa Floride. To je najbolji dokaz ispravnosti i kvaliteta rada sa mladim igračima koji su zaštitni znak našeg kluba. Tim će biti mlađi nego ikad, ali siguran sam da će iz utakmice u utakmici ekipa rasti i da će ti mladi igrači napredovati".

Posle kratke pauze, vratio se na sadašnji tim i na promene u ekipi i dolazak trenera Marka Baraća. "Uz veoma mladu ekipu sada je tu i trener Marko Barać, kao i njegov pomoćnik Tomislav Tomović, dok je Vule Avdalović preuzeo OKK Beograd. Tim menadžer je Novica Veličković, koji se tako vratio u Megu kojoj je svojevremno mnogo dao i kao igrač. Svi su se lepo uklopili u Megin sistem, kockice se slažu i svi sa mnogo energije i entuzijazma očekujemo start nove sezone."

Mega je pripreme počela 1. avgusta, igrala je na tradicionalnom turniru na Bahamima, pa je igrala na VTB Superkupu i svim tim proverama zadovoljni su svi u klubu. Četvrtu godinu uzastopno svoje mečeve kao domaćini u regionalnom šampionatu igraće u hali sportova "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu.

"Poslednje dve godine nažalost je obeležila pandemija virusa korona. Nadam se da je to sada konačno iza nas i zato nam je želja da Novobeograđani ove takmičarske godine u što većem broju dolaze na naše utakmice. Iz tog razloga omogućili smo da na većinu mečeva ulaz bude besplatan. Mega je mesto gde evidentno stasavaju igrači za najkvalitetniju ligu sveta – NBA. Publika ima priliku da uživo gleda buduće zvezde svetske košarke zato se nadamo da će tribine biti ispunjene, a mi ćemo se potruditi da igramo borbenu i atraktivnu košarku u kojoj će posetici uživati", zaključio je Ćakić.