AU!

PUKLA BRUKA - NBA TIM IZGUBIO OD AUSTRALIJANACA! Pukli usred Amerike, mnogi su se odmah setili Željka i Bogdana!

Autor Nemanja Stanojčić

Tim iz najjače lige na svetu se obrukao protiv ekipe iz Australije.

Izvor: Profimedia

Finiks je izgubio od Adelejda na svom terenu usred Amerike (124:134)! NBA tim se obrukao protiv sastava koji je prošle sezone u šampionatu Australije (NBL) bio sedmi na tabeli. Nije čak došao ni do plej-ofa u tamošnjoj ligi, a sada je ostvario istorijsku pobedu. Uspeo je ono što je pošlo za rukom Fenerbahčeu 2015. godine kada su pobeđeni Bruklin Netsi pod vođstvom Željka Obradovića, Bogdan Bogdanović je u tom meču dao 17 poena.

Koliko su svi verovali u laku i ubedljivu pobedu Sansa govori i podatak da je na kladionicama kvota na to bila 1.01. Primera radi na pobedu gostiju je kvota bila 20. Verovatno ni oni nisu verovali da bi mogli da naprave senzaciju, ali su na kraju u tome uspeli. Predvodili su ih Krejg Rendal II sa 35 poena (9/17 za tri) i Rob Frenks sa 32 (6/10 za tri), dok su na drugoj stran najbolji bili Kameron Pejn (23) i Deandre Ejton (22), Devin Buker dodao je 13, a bivši igrač Partizana Džok Lendejl 12 poena.

Ovaj rezultat ujedno je i potvrda da u Finiksu stvari ne funkcionišu. Vlasnik kluba Robert Sarver suspendovan je na godinu dana i kažnjen je sa 10 miliona dolara. Istragom je utvrđeno da je "vređao na rasnoj osnovi zaposlene i da je vređao žene". Zbog svega toga je odlučio da proda klub i očekuje se da će se to uskoro dogoditi. Ustanovljeno je da je jednoj zaposlenoj trudnici u klubu rekao da "neće moći da radi svoj posao kako treba kada postane majka".