OGLASIO SE

"JE*E MI SE!" POGAZIO ZAKLETVU I OTIŠAO U RUSIJU, PA SE JAVIO: Vređali ga zbog izdaje Francuske - ovo je njegova poruka!

Autor Nebojša Marković

Tomas Ertel je rešio da na društvenim mrežama odgovori svojim kritičarima.

Kakva vest ponovo odjekuje evropskom košarkom! Tomas Ertel odlučio je da izda svoju Francusku, pogazi dokument "zakletve" koji je potpisao pred početak Evropskog prvenstva, ali je ubrzo nakon turnira i poraza svog tima u finalu odlučio da pogazi to obećanje.

Rešio je da ipak ode da igra košarku u Rusiji, potpisao za Zenit iz Sankt Peterburga, a sada se oglasio svim svojim kritičarima oštrim rečima i poručio im šta treba da rade povodom njegove odluke.

Ertel je na Eurobasketu bio deo reprezentacije Francuske i bio je jedan od igrača koji su pred početak turnira potpisali ugovor po kom "neće igrati za klubove iz Rusije i Belorusije", a sve zbog aktuelnog rata u Ukrajini. Iskusni 33-godišnji plejmejker je među prvima stavio svoj potpis i obavezao se na takav potez.

Ali samo nekoliko dana po završetku turnira, on je odlučio da potpiše ugovor sa Zenitom na 1+1 sezonu. Poslednjih dana je trpeo brojne kritike na svoj račun zbog ove odluke, a Ertel se sada oglasio na Instagramu.

"Samo za vašu informaciju, svim ljudima koji mi pišu poruke ili komentare, kritikujući me zbog moje odluke da dođem u Rusiju, ili zbog moje odluke uopšteno. Molim vas da znate da mi se kompletno je*e, zato prestanite da trošite vaše vreme. I molim vas, iznad svega, nađite sebi život! Hvala svima unapred", napisao je Ertel na svom Instagram profilu.

Izvor: Profimedia

Ovo praktično znači da više neće igrati za reprezentaciju, jer navodno u dogovoru koji je potpisao stoji i da "svi koji prekrše ugovor, neće biti deo tima u kvalifikacijama za Mundobasket i za Svetsko prvenstvo 2023. godine". Pojedini tamošnji mediji tvrde da to važi i za Olimpijske igre koje će biti u Parizu 2024. godine. Mada, deluje da to francuskog organizatora igre ne dotiče mnogo, jer je u poznim igračkim godinama i svestan je da dolaze mlađi igrači. Zbog toga je odlučio da prihvati finansijski izdašniju ponudu iz Rusije.

Inače, nije prvi put da Tomas pravi nešto slično kada su u pitanju transferi. Pre dve godine je Barselona dala dozvolu Francuzu da pregovara sa Fenerbahčeom o prelasku u turski tim. Otišao je sa njima u Istanbul na meč Evrolige, ali su u Barseloni saznali da je to laž i da zapravo pregovara sa njihovim najvećim rivalom - Real Madridom. Ostavili su ga u Turskoj, zbog čega je izbio skandal, a plej je posle svega ipak uspeo da dođe do dresa Madriđana. Ali, ni tamo nije blistao pošto ga je klub kaznio u jednom trenutku, pa je na kraju ostao bez ugovora.